Hocam olayı anlamadım ben.Ödeme yapmamak için arkadaşına yaptırdı diyelim bunu yarışma konusu açtırmadan da yapabilirdi ? Yani sonuçta diğer arkadaşların tasarımlarını alıp,parayı ödememezlik yapmadı ki ? Tabi diğer arkadaşların emekleri söz konusu ama para vermemek için tasarımı arkadaşına yaptıran biri neden konu açtı onu anlamadım ?
Anlatayım: Bildiğiniz gibi , r10 da bir çok yarışma yapılıyor ve bu yarışmaların birer kazananı oluyor. Fakat bazen yarışmayı düzenleyenler, gönderilen eserler arasından bir seçim yapamıyorlar, beğenmediklerinden veya başka bir sebepten uygun bulmadıkları için her neyse... böyle bir durumda ödeme yapmak istemeyen arkadaşlar oluyor ... Ancak bu bir yarışma olduğu ve kurallar gereği bir kazananın olması şar olduğu için bir kişiy seçip ödeme yapması gerekiyor düzenleyicilerin... Böyle bir durumda sigorta olarak bir tanıdığı da yarışmaya katıp istediği gibi bir eser çıkmadığında ödülü kazanan olarak arkadaşını işaret etmesi ve başka bir değişle para ödemesi yapmaması olasılıklar dahilinde ne yazık ki...
Eğer yarışmada böyle bir şey yapıldıysa forum etiğine aykırıdır ve yanılmıyorsam cezası da vardır...
Arkadaş da zaten son mesajında tanıştıklarını ifade etmiş bulunuyor.
Bu durumda konuya bir moderatörün el atması ve sorunu çözmesi en mantıklı şey gibi görünüyor arkadaşlar.