Arkadaşlar . İnternet üzerinden satış yapıp. Kargo ile ürünü gönderenler için kargo hizmeti de ticari bir mal gibi görülür. Kargo firmasına parayı peşin öderler ve kargo firmasının kendilerine kesmiş olduğu fatura tutarını alıcıya fatura ederler.
Sonuçta kargo karşı ödemeli gönderilmiş olsa ve siz sadece ürünün parasını ödemiş olsanız kargo parasını kargo firmasına ödeyecektiniz. Bu durumda da kargonun kdv sini kargocuya ödemiş olacaktınız.
Kdv yapısı gereği son kullanıcıya patlamaktadır. Yani fatura kesen bir yerden ne alırsanız alın ; aldığınız ürün veya hizmet ne olursa olsun Kdv 'yi siz ödersiniz.
Yapılan işlemde bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum.
Eğer ki sizin düşündüğünüz gibi kdv yi size fatura etmemiş olsalardı bu durum ürünü satanın işine gelecektir. Sonuçta sizden aldığı kdv yi devlete ödemekle yükümlüdür. Almasa böyle bir yükümlülük olmaz..
İçiniz rahat olsun. Rakam küçük de olsa uygulama doğrudur...
beni rahatsız eden durum şudur : satın aldığım ürünün kdvsinin benden alındığını belirtirken kargo ücretinin kdv tutarını belirtmeden dıirek ücreti alması ve gönderdiği faturada kargo ücretinin benden temin edildiğinin öğrenmem ne kadar doğru ve hukuki açıdan haklılık payı mevcuttur.

müşteri hizmetlerini arayıp %8 ve %18 iki ayrı kdv alındığını ve faturada bu şekilde yazdığını söylediğimde bir yanlışlık vardır benim elimde firmamızın daha önce gönderim yaptığı fatura mevcut kontrol ediyorum ve tek bir kdv gözükmektedir diye bir cevap aldım az önce faturanın resmini istediler gönderdim bakalım cevapları ne olacak