Hocam .pw domaini de koymuşsunuz fakat .pw'ler de örneğin .de gibi yerel domainlerdir, Palau ülkesine özgüdür. Yakın zamanda bir şirket bu TLD'yi zavallı Palau'dan satın alıp "Professional web" diye pazarlamaya başladı ise de birçok arama motoru nezdinde hâlâ geçerliliği yok bunun.
Şurayı rehber edinebilirsiniz:
https://support.google.com/webmaster.../1347922?hl=en
İkinci olarak, bu testin şu haliyle asla geçerli sonuçlar sunabileceğini düşünmüyorum. Daha önce de değinildiği gibi farklı hosting firmaları söz konusu olunca deney ortamına birçok yan faktör katılıyor, site hızı, ping süresi, ip gibi.. sonuçta bu hız olayının fark yaratan faktörlerden biri olduğu kesin olarak bilinmektedir ve tamamı aynı şartlara sahip veriler için bir sıralama yapılacaksa milisaniyelerin milyonda biri civarındaki hız ve ping farkları bile önemli hale gelebilir.
Böyle bir testin elle tutulur sonuçlar sunabilmesi için fikirlerim şöyledir:
1 Tüm domainler toplu olarak aynı elden eş zamanlı olarak kayıt edilmelidir.
2 Tüm domainler aynı datacenter'da bulunmalı ve her biri farklı ip'ye sahip olmalıdır.
3 Tüm domainlere aynı html dosyası, aynı dakika ve hatta aynı saniye içerisinde atılmalıdır.
4 Tüm siteler hiçbir şekilde ziyaret edilmemelidir.
Naçizane fikirlerimdir.
Öncelikle katma değer içeren yaklaşımınız için çok teşekkür hocam.
Öncelikle .pw için;
Durumun farkındayım. ".pw", ".co", ".ws" ve aynı şekilde ".me" nin bölgesel olduklarını bilsemde çok fazla tercih edilen (yapılan reklamlardan dolayı) uzantılar olmasından dolayı gözlemimiz içine almanın, bize zarar oluşturacak bir durumu yok. o yüzden koydum. (Derseniz ki "e diğerlerinide koyaydın o zaman; "çok popüler" oldukları için koyduğumu tekrar ederdim) Aslında beni en çok düşündüren coğrafi olan bu uzantılar değilde, bize ait olan web, info ve gen.tr ler. Bence bunlar çok çok daha fazla önemli. Öyle ya; tamamen ulusal olan bir sayfanın karşısında ".com" ve ".tr" uzantılı bir sayfa yarışıyor olacak

. Bu, ciddi anlamda önemli.
Ele aldığınız diğer noktalarada bakacak olursak;
Haklısınız, milisaniyeler bile önemlidir. Ama şu noktada zaten 1-2 kilobyte'lık ve tek bir sayfadan bahsediyoruz. Ayrıca katılımcıların hostingleride öyle eşek denilebilecek cinsten değil. Google'ın sıralama faktörleri arasında 200 küsür kalem var. Bunların alayına birden el atacak şekilde bir platform oluşturmaya çalışırsak, ohooooo, sittimsene gerçekleşmez bu test

Ama uzun yıllar üzerine kurulmuş kişisel tecrübelerime dayanarak söylüyorumki, tamamını aynı hosting firmasında barındırırsak, farklı hosting firmalarında barınmış haline göre daha büyük bir risk almış oluruz. (her ne kadar IP ler farklı olsada) Neden derseniz; Bu biraz karışık bir durum, çünkü aynı hosting firmasında ayrı IP ler alınsa da, büyük bir olasılıkla internet değişim noktaları (IXPs) aynı olacaktır. Ve bunun bir sorun olabileceğine inanıyorum (testimiz için) İnanın bu duruma kadar düşündüm
Maddelerinize gelecek olursak;
1- Katılmıyorum, çünkü esas "aynı elden" olduğunda sorun çıkacaktır. Çünkü aynı kişinin domainleri olmuş olur.
2- Bunu açıkladım zaten yukarda
3- Bunda hemfikiriz, zaten öyle yapılacak.
4- Bundada hemfikiriz sürekli söylüyorum zaten. Ekip tamamlandığındada yine de ısrarla vurguladığımız bir nokta olacaktır. Kaldıki bu teste katılan kişilerde az çok bunun bilincinde olacaklardır. diye düşünüyorum.
tekrar çok teşekkürler.
.biz uzantısına katılayım o zaman
Ekledim hocam sizide ".biz" için. Hayırlı olsun. (evet, belki herkes için önemli bu testin sonucu. Ama sizin için biraz daha fazla önemli olacaktır

(alanadlarından dolayı) )