Selamlar Konuya 1 sene kadar gec kalmisim hatta konuda fena kavgalar olmuş ama ben gec kalsamda bildiklerimi paylaşmak istedim.
Arkadaslar kernel düzenlense dahi 1000fps stabil alinamaz helede pb 2 ile bunun sebebi işlemciye binen yuktur. işlemci kullanimi 99 a ciktigi anda fps de dusus yaşanmaya baslar.
Kernel düzenlemesi kesinlikle + getirecektir fakat - leride bir okadar cok olacaktır.
Kernel düzenlemek yerin ticrate 1001 ve pb3 ile sunucuyu calistirirsaniz 980 ile 1000 fps arasini cok rahat zaten alabilirsiniz.
Vurgulayarak belirtmek istiyorum ticrate 1000 yapan arkadaşlar 650 700 fps alirlarsa iyi diye düşünüyorum hele pb 2 ile calistirmissalar sunucuyu belkide imkansiz Ama ticrate 1001 ve pb 3 olursa 980 1000 arasi cok rahat alinir belki mantiga yatmayan o 1 fazlalık cok seyi değiştirir.
Bu arada kernel düzenlemesi sart diyen arkadaşlara Linux hakkında bilgi edinmeleri için aciklama yapayim.
kernel düzenlemesi yaparken kernel versiyonuna gore hz standart 250 ile baslayip 300 500 1000 seçenekleri olacaktır. 1000Hz secince hersey bittimi ?
Bence hayir cunku kernelde yaptiginiz veya düzenlediğinizi sandiginiz sey aslinda bir kisitlama değil. standart calisma frekansidir.
Siz pc yi kullanirken ihtiyaca gore bu standart olan 250HZ zaten otomatikman kernel tarafından arttirilmaktadir ve ihtiyaç olmadigi zamanda inerek işlemci sagligini ve stabilitesini korumaktadır. Ki bence en mantikli sey budur.
Eger kullandiginiz kendi sunucunuz ise ( evinizde ofisinizde vs.. ) kullandiginiz kesinlikle bu derleme yoluna gidilmemeli cunku isinma problemi asilamaz isi arttikca yuk bindikcede o işlemciden 250hz alirsaniz dua edersiniz
Fakar kiraladiginiz bir dedicated üzerinde yapacaksaniz kesinlikle tavsiye ederim

))) vps vrs kiralayan arkadaşlar zaten kernel derlemesi yapamazlar. onlarada tavsiyem KVM kiralamalari kafanizi karistirmak istemediğim için ozet geceyim evet KVM de bir cesit vps dir fakat mimarisi farkli olduğundan dolayi çekirdek derlemesi yapilabilinir.
Ali Gökhan Büyükkaymaz