Arkadaşlar geçen yıl haziran ayında dışarda çalışmaktaydım. İşi bıraktım.O günden bugüne kendi işimi yaptığımdan dolayı bir işe girmedim ve ssk bağkurum yok. Bu süre zarfında Zorunlu Genel Sağlık Sigortası yasası nedeniyle borc yazılmış. .Bin küsür tl borc olmuş. Her ay 100 tl kadar yazmışlar. Bu borcu yatırmadan da sağlık sigortamdan yararlanamıyorum. Gözlerine çakılsın gerçi yararlanmak da istemiyorum ve neticede isteyip istemediğin sorulmuyor. Şimdi ilgili yerlerle görüştüm. Fakat saat geç olduğu için sonradan aklıma gelen soruyu belki buradaki arkadaşlar bilebilr düşüncesi ile yazıyorum. Kirada tek başıma oturuyorum değilim biryerde çalışmıyorum bu yüzden ssk bir yıldır yok. Ne yapabilrim sizce üniversitede açık öğretime yazılsam okuyor görünsem bu saçma sistemden muaf olabilirmiyim?
Forumda herhangi bi yerde çalışmayan sigortası olmayan arkadaşlar bu işe nasıl bir çözüm buldunuz. Merak ettim ve konuyla ilgili herkes için yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.