Spor kuluplerinde CEOlarin ne is yaptigini orneklerle anlattim. Vikipediadan buyuk kuluplerin CEOlarin gecmisine, ne yaptiklarina bakmanizi soyledim. Defalarca spor kulubunde yoneticilik yapmak ile spor kulubunun urunlerinin satisini yapacak sirkette CEO olmanin alakasiz oldugunu soyledim. Lutfu Ariboganin calistigi sirketin amaci GSnin medya, sponsor, lisanslı urun ve reklam haklari gelirlerini maksimum seviyeye cikarmak. Bu isi yapacak adamin cok saglam satis-pazarlama gecmisi olmasi gerektigini defalarca aktardim. Bu isi yapacak en ufak tecrubesi olmayan birinin GS'ye CEO olmasi normal degil. BU arada benim degil, GSlilerin bu isin basina tepeden inme adamlar degil, bu isin profesyonnelerinin gelmesi gerektigini soylemesi lazim. Bana kalsa bu arkadas GS CEOlugunu olene kadar yapsin, nasilsa bilmiyor, bir FBli olarak benim isime gelir. Ama bu arkadasin CEOluk yapmasi genel olarak GS cikarlarina terstir. Oraya getirilirkenki bilgisi ve getirilis zamanlamasi cok pis kokular yayiyor.

FBnin CEOsu benimle ayni bolum ve universiteden mezun, BJKnin CEOsu benimle ayni bolumden mezun. Herhalde siz daha iyi biliyorsunuz, CEOnun ne isi yaptigini diyor, konuyu kapatiyorum. GSlilere sorum hala devam ediyor. Sorumu tekrarliyorum: FB sike muhabbetine bulasan federasyon yoneticileri nasil oluyorda 1-2 sene sonra GSde CEO oluyor, yonetici oluyor vs? Bunlarin hepsi tesaduf mu?