DarKPeArL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kusura bakmada yazdıkların birbiriyle çelişiyor. O kadar keskinken tutup birden bire olayı göreceliliğe bağladın. Ben sana ilk başta bu adamlar öyle sıradan adamlar değil dedim yani elbette arkalarında bir hukuk grubu vardır.
Şikayete bağlı davalarda insiyatif en baştan vardır. Kamu düzeni olmadığı için bu tür davalar, marka sahibinin insiyatifindedir. Bu tür davaları takip eden kamu değil, marka sahibidir. Siz ne anladınız bilmiyorum. Kamu davası değil ki bu kesinlik oluşsun! Bu fikir sizde nasıl hasıl oldu anlayabilmiş değilim.

sende bende herkes de biliyor babalar gibi seo yaptıklarını (site isminde oyun açarak) ve birbirinin ismini kullanarak ticari kazanç sağlamaya çalıştıklarını. İş göreceliliğe bindi senin tabirinle buda kör nokta oluşturur. Ben sana mantıklı bir açıklama getireyim neden öyle olduğuna dair. Neden bu kadar büyük firmalar birbirleri ile uğraşamıyorlar.
Ben bilmiyorum. Siz biliyorsanız koyun ortaya öğrenelim. Cartoon Network'ün, spilgames kelimesinde, disney'in, cartoon network kelimesinde kastığını hiç görmedim.

Ama birbirleri ile anlaşma yaparak, subdomain oyun oynattıklarını gördüm. Hatta bu konuda adı geçen bir site de, yukarıda saydığım bir kaç site ile bu tür çalışmalar yaptılar ve de devam ediyorlar.

Hocam türkçede bir tabir vardir bilirmisin işin özeti budur

"it iti ısırmaz"

Sebep çok basit sen sanıyormusun kral.. oyunsk.. oyunko.. oyunge.. sitelerinin bünyelerinde bulunan her oyunun tescil haklarına sahip olduğuna???
Oyunun telif hakkı ile, marka telif hakkı farklı şeylerdir. Oyun telif hakları copyright ile korunur. marka telif hakları TM ile korunur. Biri eser kapsamındadır, diğeri marka. İkisini karıştırmayın.

Mevzu burdan patlıyor hocam, en basitinden sen istediğin kadar ticari hak , kar , mar gelir de, ben giderim acun medyaya aga senin survivor isimli oyununu içinde karakterler ile kullanmışlar. Sende hakları varmı yok, ee ne duruyoruz, sonra dışarda ne kadar cizgi film varsa hepsine uyarı geçeriz, madem konumuz tescil haklarına girdi alayımız ihlal yapıyoruz adam senin kar getirip getirdiğinede bakmaz benim karakterimi benden izinsiz kullandın yayın yaptınmı , seni öperim diyebilir. Ee hal böyle olunca da kimse kimseye gıkını cıkaramıyor hocam, cunku hepsi birbirine bağlı. Yoksa hocam adam 2.5 milyon link kasmayla ugrasmaz gidip direk marka ihlali yapıyor derdi senin site uzantısına site ismini yazdı dierek. Sonra siteyi de alırdı geçerdi o tarafa ne uğraşacak.

İş bu kadar basit.. Sen hep kendi üzerine örnek verdin ama sektörü bir türlü söylemedin. Oyun olsa bile tekrar ediyorum kendinizi daha iyi savunabilirdiniz.
Reklam politikası şirketleri ilgilendirir. Ben Walt Disney'in önce sorun yok, karakterimi kullanın deyip, daha sonra site hit kazanınca, sitene şu şu uyarı ve telif hakları yazılarını ekle, siteme link ver, karakter sahibi stüdyoya sitenden link ver dediğini gördüm. Daha sonra bazı karakterlerinin oyunlarda kullanılma hakkını xxx şirketine verip, yeni oyunlar yaptırtmadığını gördüm.

Kimi der ki, bedava reklam, kimi der ki kullanma. Sorun kullanma dediği anda başlar. İstese acun medya, izin vermediği tescilli marka ve telif hakkı içeren programlarıyla ilgili istediği davayı açar. Bunu bir vizyon ve imaj olarak değerlendirdiklerinden önemsemiyorlar.

Ama yurt dışında durum çok farklı. Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bu iş çok ciddidir. Kaisergames yurt dışı kopya sitelerin domainlerine el koydu veya kapattırdı. Ama Kral oyun kopyalarına sesini çıkartmıyor. Sizce aradaki fark nedir ki, iki farklı politika izliyor?