kendi sitemiz için hazırladığım her sayfaya özel title , meta keywords ve meta description verilerini oluşturabileceğiniz sistemi sizinle paylaşıyorum.
forumda daha önce verildi mi bilmiyorum 3-4 sayfaya baktım bulamadım.
Ücretsiz AWBS SEO optimizasyon Modülünü indir
AWBS 2.9.6 versiyonunda denedim sorunsuz çalışıyor. toplam 2 sayfada değişiklik yapmanızı gerektirecek ve 1 veritabanı tablosu üstünden çalışacak.detaylı bilgi zip klasörünün içindedeki beni-oku.txt ve awbs-modul-basliklar-degisim-yerleri.php dosyalarında mevcut.
1-basliklar.zip klasörünün içindeki basliklar.sql dosyasını veritabanınıza yükleyin ( ekleyin ).
2-admin/includes/modules klasörünün içinde bulunan basliklar klasörünüzü awbs sisteminizin içinde bulunan admin/includes/modules klasörüne yükleyin.
3-awbs sisteminizdeki includes/gparser_user.php dosyasına
if($_SERVER['QUERY_STRING'] != "") {
$ms_sorgusu = strtolower($this_filename."?".mysql_real_escape_string($_SERVER['QUERY_STRING']));
$db_sorgula = "(sayfa='".strtolower($this_filename)."' or sayfa='".$ms_sorgusu."')";
}
else {
$ms_sorgusu = strtolower($this_filename);
$db_sorgula = "sayfa='".strtolower($this_filename)."'";
}
$bsayfalari = array();
$querybaslik=mysql_query("select * from basliklar where ".$db_sorgula." and durum=1 order by id DESC");
while($basliks = @mysql_fetch_array($querybaslik, MYSQL_ASSOC)) {
$bsayfalari[] = $basliks['sayfa'];
$basliklar[$basliks['sayfa']] = $basliks;
}
if(count($bsayfalari) > 0) {
if(in_array($ms_sorgusu,$bsayfalari)) { $sorgusayfa = $ms_sorgusu; }
else { $sorgusayfa = strtolower($this_filename); }
$ekveri['title'] = stripslashes($basliklar[$sorgusayfa]['baslik']);
$ekveri['keys'] = stripslashes($basliklar[$sorgusayfa]['keys']);
$ekveri['desc'] = stripslashes($basliklar[$sorgusayfa]['meta']);
$ekveri['tur'] = $basliklar[$sorgusayfa]['tur'];
}
$template->set_var("ekveri", $ekveri);kodunu ekleyin.
4- Tasarım klasörünüzdeki header.php dosyasına ( standart kullanımda common_files dizininde )
<title><?=$pagetitle?></title>
<meta name="keywords" content="<?=$pagekeywords?>" />
<meta name="description" content="<?=$pagedesc?>" />
satırlarını silip yerine
<?php
if($ekveri['tur'] == 1) { $sayfatitle = $ekveri['title']; $sayfakeys = $ekveri['keys']; $sayfadesc = $ekveri['desc']; }
else { $sayfatitle = $ekveri['title']." ".$pagetitle; $sayfakeys = $ekveri['keys'].",".$pagekeywords; $sayfadesc = $ekveri['desc']." ".$pagedesc; }
echo '<title>'.$sayfatitle.'</title>
<meta name="keywords" content="'.$sayfakeys.'" />
<meta name="description" content="'.$sayfadesc.'" />';
?>kodunu ekleyin
bundan sonra yönetim panelinde ki "Eklenti Modülleri" alanındaki "Basliklar" isimli linke tıklayıp istediğiniz dosyanın dosya ismini yazıp gerekli ayarları yapmanız yeterli
örnek olarak welcome.php'ye girildiğinde site başlığı , meta keywords ve meta description alanlarında değişiklik olması için
Yönetim panelinden
1- sitenizinadresi.com/admin/addonmodules.php?module=basliklar
2- "Yeni Başlık Ekle" Linkine Tıklayın
3-
Durum : "aktif"
Yayın Türü : "Sadece Belirlenen Başlığı ve metaları kullan"
Başlık : Hesap Yönetim Panaline Hoşgeldiniz
Meta Desc : Hesap Yönetim Paneli
Keywords : Hesap Yönetim Paneli,sitenizinadresi.com
4-Gerekli Bilgileri doldurduktan Sonra "Ekle" Butonuna Basın
sitenizinadresi.com/welcome.php adresine girdiğinizde artık yeni oluşturduğunuz veriler çıkmaya başlayacaktır.
query string içeren sayfalar için özel ayarlar yapabilirsiniz
örneğin kb.php?action=category&id=5 için eklediğinizde sadece bu sayfada sizin istediğiniz tanımlamalar çıkar.
kb.php için eklediğinizde kb.php'ye bağlı tüm sayfalar için çıkar. ikisininde olması durumunda query_string olarak tanımlanan varsa öncelik onundur.
Başlık Kayıtları Listesi
Yeni Başlık Kaydı Ekle
Mevcut Başlık Düzenle
Nurettin Dönmez
Soru ve Sorunlarınız için
ndonmez@kalitehost.com adresine mail gönderebilirsiniz.