Müziksiz olmuyor ama müzikle olmadığı zamanda oluyor.
Şahsen çalışırken beni en çok kesen şey; aklıma gelen veya gördüğüm herhangi bir şeyden etkilenip onun ileri safhaları için bir şeyler düşünmeye başlamak oluyor.
Hepi topu bir anda tıkladığım bir linkten bir bakıyorsunuz saatler geçmiş. (eminim bu çoğunluğun sorunudur)
Bu sorunu şöyle aştım;
Bomboş iki tane motivemi artıracak ajandacık aldım. koydum. Bunun biri;
"aklıma gelen projeleri yazmak için"
diğeri
"aklıma gelen domainleri yazmak için"
böylece çalışırken, aklıma bir şey geldiğinde veya bir şey gördüğümde, hemen ilgili ajandamı açıyorum ve el yazımla "bla bla bla, diye yazıyorum". hemen bitiyor. ve böylece kaldığım yerden işime devam ediyorum.
Basit gibi, ama çok etkili.
Örnek üzerinden gidelim.
Ajandamın birisi "domain" üzerine.
Aklıma bir domain geliyor, hemen bakıyorum, boşmu dolumu diye. Bakıyorum boşmuş, hemen domain ajandamın ilgili bölümüne yazıyorum bulduğum domaini ve karşısınada "bu domaine şöyle şöyle bir şey kurulabilir, örnek olarakta şu siteyi inceleyebilirsin, pazarlama şekli içinde şunu şunu yapabilirsin" gibi bir iki satır yazıyorum.
Sonra kahvemden bir yudum çekip devam ediyorum.
E, diyeceksiniz ajanda yerine "bookmark" larınıza ekleyin. inanın benim bookmarklarım google'ın index sayısından bile çok, o yüzden kayboluyorum içinde
Diğer bir önemli konu;
Takip ettiğim forumlar, müzik, face vs. ler var, onlar için soldaki ekranımı ayırdım. Arada sırada mouseyi sola götürüp, F5 yapıyorum oluyor bitiyor.
Sağ taraftaki daha büyük ekranımda işlerimi götürdüğüm için işim pek fazla kesilmiyor diyebilirim.
Ama bir telefon geldimi, bittim ben işte. O ekmek kapım, ve her telefonum en az 15 dakika sürüyor, kapasam olmuyor, açsam zor oluyor.
Benim sistem budur.
İnanın ajanda mandığı işi hemen çözüyor. Hem ilerisi için işe yarıyor, hemde içinde bulunduğum anı durdurmuyor
.