SEO'nun ölmesi gibi bir kavramın tartışılmasını şahsen ben gereksiz buluyorum. En basit açıklaması ile SEO'nun Türkçe kökenine inersek Arama Motoru Optimizasyonu diye çevrildiğini ezbere biliyoruz. Fakat burada ki anahtar kelime olan "Optimizasyon" hakkında ne biliyoruz? İnternet üzerinde kelimenin anlamları üzerinden bir araştırma yaparsak karşımıza şu sonuçlar çıkacaktır:

1. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse optimizasyon kısaca bir fonksiyonun minimize veya maksimize edilmesi olarak tanımlanabilir.
2. Diğer bir değişle optimizasyon “en iyi amaç kriterinin en iyi değerini veren kısıtlardaki değişkenlerin değerini bulmaktır”
3. Başka bir tanımlama ile “belirli amaçları gerçekleştirmek için en iyi kararları verme sanatı” veya “belirli koşullar altında herhangi bir şeyi en iyi yapma” olarak da tanımlanan optimizasyon kısaca “en iyi sonuçları içeren işlemler topluluğudur”
4. Optimizasyonda bir amaç da maksimum kar veya minimum maliyeti sağlayacak üretim miktarını kısıtlara bağlı olarak tespit etmektir.

Bizim için birebir örtüşen anlamları koyu olarak belirttim.

Kısacası arama sonuçlarını belirleyen algoritmalar miadını doldurmadığı sürece (Yani bilimkurgu filmlerinden fırlamış, yapay zeka ile sonuç veren sistemler gelişmediği sürece) SEO'nun ölmesi veya değerini kaybetmesi gibi bir sonuç söz konusu bile olamaz.

Gelişen algoritmik sistemlerde görülen şey sadece arama sonuçlarını etkileyen faktörlerin artı/eksi değer alması veya yepyeni faktörlerin devreye girmesidir.