Şimdi benim de anlamadığım konulardan biridir aslında.
Amatör için canon professionel için nikon denilmesinin sebebi nedir ?
Sen kalk 2 bin tl para say sonra nikon a geç. O kadar kolaymı yarın öbürgün fotoğrafçı olcan belki almışken güzel bir makine alınması gerekmiyor mu ?
Fotoğraf mezunuyum ve 3 yıldır profesyonel olarak fotoğrafçılık yapıyorum. "Amatör için canon professionel için nikon" ilk kez duydum.
Benim kendi şahsi fikrim şöyle. Tamamen amatörüm. Arkadaşımda canon 650d var. Çok begendım bende almak istedim. O d90 almak istemişti parası yetmemıstı. Ben almısken 1 kere alayım istedim gıttım d90 aldım ama aldıgıma pisman oldum. Keske canon alsaydım dedım. Çunku arkadasın makıne gercekten cok basit. iso enstantene diyaframı ayarladınmı tamamdır yetiyor. Ama d90 da bunlar yetmiyor. Bir çok yer ile oynamak zorunda kalıyorum. Yanı bu sebeple yukarıda yazdıgım gıbı. Canon çekiyor. Nikon da kendim çekiyorum.
Problem biraz bakış açısı. Yani fotoğraf sadece makine ve tekniği değil. Aslında daha çok ışık ve düşündüğünüz kompozisyon. Ben sizin gibi düşünmüyorum şahsen mesela.
Canon, pentax ve nikon makinem var. Ben hepsinde de aynı fotoğrafı çekmek için aynı zaman dilimi kadar ayar yapıyorum.