Güzel fikirler paylaşılmış. Yorumların genelini okudum.Kendi tecrübelerimi de eklersem şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor.

- Parası olan ne proje yapacağından emin değil.
- Projesi olan nasıl para bulacağından emin değil.
- Para ile proje bir araya gelir de, asıl sorun birlikte çalışma kültürümüzün eksik olması.

Sağlam bir proje, o projeyi tam ifade eden birinci sınıf domain, sermaye ve inanmış kaliteli bir ekip ile güzel paralar kazanılabilir.

Vaktiyle projeyi, birinci sınıf domaini ve sermayeyi koydum ama yinede şu inanmış kaliteli ekibi kurmayı başaramadım. Kız peşinde koşmak, bir projeye başlamışken başka yeni projelere kendini dağıtıp aç gözlük etmek, imzaladığı anlaşmalara sadık kalmamak en çok gözlediğim zayıflıklar oldu.

Yoksa şimdilerde kendimi rölantiye alıp, yazılım ve tasarım noktasında yurt dışındaki insanlarla çalışmak zorunda kalmazdım.

Elin ABD'lisinde 1Milyonda 1 sağlam proje çıkarken, zayıflıkları yüzünden bizim ülkemizde maalesef 10Milyonda 1 sağlam iş çıkıyor. Silikon vadisinde bile başarılı kabul edilen internet projelerinin oranı %28'iken TR'de bu rakam %10 civarında...

Bu konu çok uzun...