tribles adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, Türkiyede faaliyet gösteren bir oyun sunucumuz için (Türkiyenin en büyükleri arasındadır) yüksek çok yüksek performanslı bir sunucu kiralamyı planlıyoruz. Ancak donanım konusunda pek bir bilgimiz yok. Bugüne kadarbirçok yer değiştir ancak hiçbirisi yeterli olmadı.

İlk önce teknik destek çok önemli. Bunu belirtmeliyim. Çünkü sunucudaki en ufak bir aksaklık bize yüksek maliyetlere sebep oluyor. Sabahın 7'sinde arayıp, "şöyle bir sorun oldu bakabilir misiniz?" diyebilelim.

Şuanda farklı yerlerde olan dedicatedlarımız;
  1. Ana oyun sunucusu (24GB -Yüksek CPU, Yüksek Trafik, Yüksek Anlık Trafik)
  2. Ana oyun sunucusu 2 (16GB -Orta CPU) (ilk sunucuyu destekliyor)
  3. Forwarder program sunucusu (48GB -Çok Yüksek CPU, Yüksek Trafik, Yüksek Anlık Trafik)
  4. Web sunucusu (4GB, Düşük CPU, Yüksek Trafik, Yüksek Anlık Trafik)
  5. Test sunucusu (8GB -Düşük Sunucu)
  6. Diğer oyun sunucusu (32GB -Yüksek CPU, Yüksek Trafik, Yüksek Anlık Trafik) (Şuanda çok fazla oyuncusu yok ancak ileriye yatırım yapalım)

Benim düşüncem yüksek özelliklerde bir makine alıp, makineyi bölerek hepsini tek makinede birleştirmek. Farklı önerilerede açığız tabiki. Hepsi için ayrı ayrı C-Class IP istiyorum.

RAM kullanımları bu şekilde ancak işlemcilerden hiç ama hiç anlamıyorum. Sunucu işlerimiz gerçekten çok fazla oluyor. Ödemelerde asla gecikme olmaz ve gününden 5-10 gün önce ödenir.

Tek isteğimiz "parayı aldım, işim bitti" tarzında insanlar ile çalışmak istemiyoruz. Dediğim gibi gün, saat, dakika gözetmeksiniz telefon ile ulaşabileceğimiz birileri olmasını istiyoruz.

Yukarda söylediğim sunucuları bize en PERFORMANSlı şekilde sağlayabilecek kişiler ile görüşmek isteriz. Telefon numaranızı özel mesaj yolu ile gönderirseniz, gün içinde size dönüş yaparım.
hocam Turkıyede almak ıstemenızın sebebı pınglemı alakalı yoksa baska bır dusunecenız mı var?

TR sunucular genelde pahalı yurtdısındakıler daha uygun ve sınırsız trafıklı