Kaldıraçlı forex kumardır. Haramdır, vakit kaybıdır, para kaybıdır.
Bu yazım neden dokunmuş insanlara anlamadım. Şöyle başlıyor:
"Kaldıraçlı forex kumardır."
Şöyle devam ediyor:
"Haramdır, vakit kaybıdır, para kaybıdır."
İki tez var yani. Biri evrensel bir tez, ikincisinin (haramlığa dair) ilk hükmü İslamla bağıntılı. İslam seni ilgilendirmiyorsa ikinci cümlenin ilk hükmünü görmeyiver, niye bu kadar rahatsız oluyorsun düşünüp düşünüp?
Bilgin varsa kanıtlarıyla paylaş, ben de kaldıraçlı forex kumar değildir, kafa işidir, risk alınır, helal kazanç elde edilir, vakit kaybı değildir diyeyim. Ben yukarıdaki mesajlarımda olayın gerek iktisadi rasyonel yönünü gerek dini yönünü gerektiğinde kaynağı ile izah ettim. Üç maymunu oynamanız (bkz. görmedim, duymadım, bilmiyorum [yönetime not: üç maymun bir hakaret değil, masum ve yaygın bir söylem, mesajı şikayet eden olursa izah edersiniz, buluttan nem kapmasınlar yine

]) sizin sorununuz, tezlerim ortada, aksini biliyorsanız ispatlayın ben de öğreneyim. Önyargılı değilim, doğruyu görünce saldıranlardan değil, doğruya sarılanlardanım.
Bir adam bataklığa girip de bataklıktaki suyu görüp "ohh aman rahatladım" dese, "aman arkadaş" derim, "rahatlama sakın, orası bataklık, hemen çıkmalısın". Sorulan soruyla benim cevabım ne alaka? <- Cümleyi bir daha oku... Olmadı bir daha, anlayana kadar.