goksel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, bu sene sınavlara girdim ama sonuçlarım pek parlak değil. Bilgisayar mühendisliği istiyordum aslında ama puanlarım düşük olunca bu umudum pek kalmadı. Meslek lisesi mezunuyum ve OBP: 86,60
Bilgisayar öğretmenliği filan baktım ama öğretmenlik yapmak istemiyorum, sevmediğim bir alanı da okumak pek mantıklı olmayacak. CTIS'i araştırdım ve mühendislik mantığında daha çok uygulamaya dayalı bir bölüm olduğunu gördüm. Açıkcası bu açıdan benim için avantaj sayılır, çünkü ilerde yine programlamayla ilgili bir alanda çalışmayı istiyorum.

Puanım Trakya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümüne yetecek gibi duruyor. Bu bölüm hakkında bilgisi olan ya da bu bölümde okuyan/ mezun olan var mı?
Ayrıca yüksek lisans ile bilgisayar mühendisi ünvanında alındığına dair bir kaç bilgi gördüm internette yine bu konuyu da merak ediyorum. Bu bölüm kafama yatmadı değil ama eğer bu bölüme gidip ileride pişmanlık yaşayacaksam bir sene daha hazırlanıp mühendislik için şansımı deneyebilirim, sonradan da pişmanlık yaşamak istemiyorum. Sizin fikir ve önerileriniz nedir?
Hocam aynı düşüncelere sahibiz aynen senin gibi düşünüyorum bende bilg. muh istiyordum ybsye baktım sanırım ybsyede yetmeyecek. Ama şimdi senden duydum CTIS bölümünü nedir ne degildir bende merak ettim. Ne iş yapıyor bu CTIScılar biliyormusun nerde iş imkanları parası vs geleceği..?