İlk 1 Ay
- Siteyi Açtınız
- Günlük Özgün yazı / konu / makale girdiniz
- Sitede yazar profilleri oluşturdunuz ve bu profilleri google+ 'ta hesap açarak yazar olarak tanıttınız.
- (Bunu ben wp eklenti ile yapıyorum)Yazarlar her yazıdan sonra yazdıkları yazıyı, resmi ve kısa tanıtım ile google + profillerine ekledi
- Her yazıda min. 1 resim pinterest'e pinlendi
- Her yazı atıldığında twitter ve facebook hesabına gönderildi
- Feedburner'a feedler eklendi.
- 1 Ay boyunca hiç bir şekilde link / tanıtım yapılmadı!!
Neden? Sitenin yaşı açısından çok erken, yaparsanız faydası olur mu? Evet olur ancak kısa vadede olur 3 ay sonra diptesiniz. 2. Sebep ise özgün yazdığınız makaleleri başka birisi çalabilir ve oturmuş bir sitede paylaşabilir, Siz kopyacı muamelesi görürsünüz. Bu yüzden 1-1.5 hatta 2 ay'a kadar sitenin index hızını arttırıp daha sonra reklam , tanıtım ve link alımlarını yapmada fayda var.
2. Ay
- Günlük orjinal yazı ve makale girmeye devam ediyoruz
- 2. Hafta(1.5 ay sonra) tanıtım yazısı satın almaya başlıyoruz ancak hayvanlar gibi değil, 1 tane alıyoruz.. Ancak kaliteli bir yerden alıyoruz.Bunuda sitenin tanıtımını yapmak adına değil , siteniz x kategorisindeyse, x konusu hakkında bilgilendirici bir yazı yazıyoruz ve belli keywordlerden çıkış yapıyoruz ve kaynak olarak sitede linki veriyoruz.İlk etapta anasayfaya link vermiyoruz.Bu şekilde 2. ve 3. hafta 1'er adet tanıtım yazısı alıyoruz.
- Yavaş yavaş feed servislerine sitemizi ekliyoruz.
- İmleme işlemlerine başlayabiliriz, ancak bir anda 5 tane blog açmıyoruz! 1 adet açıyoruz ve bu blog tamamen açtığınız sitelerdeki yazılardan oluşmuyor. Başka sitelerden de linkler yazılar koyuyorsunuz. Ben bunları kendime özel hazırladığım eklentilerle otomatik şekilde yapıyorum ancak tek site sahibiyseniz manuel yapmanız zor olmayacaktır.
3. Ay
- Orjinal yazdığınız yazılardan çok hit alacağını / Hit potensiyeli olduğunu düşündüğünüz konulardan 1 tanesine, facebook sayfalarından paylaşım sağlıyarak sosyal medya'da destekliyoruz, Bu işlemi bu ay içerisinde haftada 1 kez yapıyoruz.
- Aynı şekilde bu ay içinde tanıtım yazısı almaya devam ediyoruz, ancak karma alıyoruz, 1. hafta 1 adet, 2 hafta 2 tane, 3 hafta hiç almayıp, 4. hafta 3 tane gibi.. Ancak abartmadan ve çöp sitelerden değil..
- İmleme için bir kaç adet daha blogspot açıp,bu paravan siteleri tanıtım yazısı veya link alımlarıyla destekleyebilirsiniz bu etap size kalmış.
- Stumbleupon - delicious gibi imleme sitelerine artık makalelerimizi imletmeye başlayabiliriz. Ancak dediğim gibi abartmadan, yavaş yavaş..
Bu aşamadan sonrası size kalmış arkadaşlar, bahsettiğim gibi kalıcı iş yapmak için sabır ve zaman gereklidir. En önemliside sermaye gereklidir. Böyle bir iş için sırf makale satın almanız aylık 200 TL gibi bir fiyata denk gelecektir ancak 3-4 ay sonra verdiğiniz emeğe değecektir.