Bu olayı ben bir kaç hafta önce farkettim. Sektörel olarak farklı bir site. Lokasyon bazlı değişimlerin nedenini kaba taslak olarak baktığımda google rehber ve google maps kaydı olan sitelerin ''izmir'' ya da ''istanbul'' gibi yerlerden aramalarda ilk sayfalarda olduğunu gördüm.

Örnek verecek olursam; günlük kiralık evlerle ilgili bir site var elimde ve istanbul lokasyonlu. daha iyi sonuç vermesi için google rehber ve maps kaydı yaptım. normal olarak istanbul kayıtlı oldu. ben ankaradayım ve google'da kelimeyi aratınca bende 3. sayfada görünüyor ama istanbuldaki arkadaşlar 1 sayfa diyorlar. tarayıcı da gizli sekme ile aradık yine ayn sonuç, 7-8 kişiye denettirdik. konyadan arama yapan biri 4. sayfa görüyor, erzurumdan arama yapan 2. sayfada görüyor. Ne mantığa göre böyle sıralama yapıyor bilmiyorum ama arama yapan kişiye bölgesel olarak yakın olan sonuçlar gösteriyor ama türk aklı ile baktığımızda ankara ile erzurumun istanbula olan yakınlığını kıyaslayınca ankara daha yakındır ama ankaradan arama yapınca 3. sayfa, erzurumdan arama yapınca 2. sayfada görünüyor.

Deneyimlerim bu yönde, sizinde gözlemlediğiniz siteler google rehber ya da google maps kayıtlıysa bu şekilde arama sonuçlarından çıkması normaldir diye düşünüyorum.