Konuya direk dalacağım...
Şunu çok merak ediyorum reklam hayatına başlarken cazip cazip fyatlar veriyorsunuz, sayım oranlarınız çok güzel oluyor , kısacası kullanıcıyı her türlü kendinize çekiyorsunuz. Çünkü kaliteli bir firmasınız.
Tabiki iş köprüyü geçene kadar. Artık biz sayın yayıncılar , binevi karın tokluğuna çalışan işçiler statüsünde oluyoruz gözünüzde.
Nasıl mı? İşte böyle:
İlk zamanlarda %90 sayan reklamlarınızın zamanla çıtayı %20-30 lara kadar düşürmesi.
Üstüne üstün o sayım oranlarına sahipken dalga geçer gibi yok 1k splash su kadardı artık su kadar yaptık artırdık gibi dalga geçen kampanyalarınız.
Ya biraz ama biraz gözünüz doysun.
İnsanlara amele gibi o reklamları koydurtuyorsan sitelerine adam gibi hakkını ver. İnsanların parasının üzerine yatma.
Tabi şimdi zorla reklam yayınlayın mı diyoruz diyenleriniz çıkacak. Onlarda zaten ayrı bir alem. İnsanların hakkını çalıp pişkin pişkin işte tam bu kelimeyi diyecekler "Beğenmiyorsan kullanma , git çok sayan firmayla çalış" yazıklar olsun böyle firmalara.
Şimdi bazı arkadaşlar beni belki hiç anlamıyacak ama bazıları çok iyi anlıyacak. Düşündükçe sinirleniyorum , analytcis 30k sayıyor sevgili reklam firması 10k sayamıyor. Neyse yapcak birşey yok dur diyen adam gibi firma çıkmadığı süreçte biz 1k splashı 1,5tl ye yayınladığımızı sanarken aslında 3-4k splashı 1,5tl ye yayınlamaya devam edelim.
İyi forumlar

F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk zamanlarda sayımlardan %90 almanız gayet doğaldır.
Sonradan firmanın yayıncısı çoğaldıkça havuzda bir o kadar çabuk dolar.
Mesela şöyle örnek vereyim.
P.... kelimesinde 2. 3. 6. sıradaki siteler bizi kullanıyor diyelim. Doğal olarak ziyaretçi önce bu sitelere ardından sizin başka kelimede çıkan sitenize girecek ve havuzdan nasibini alamayacak.

Türkiye'de zaten kaliteli bir site yok ziyaretçi sürekli o siteden o siteye geziyor. O ziyaretçi sadece sizin siteyi geziyor sanmayın.

Dün mesela yapılan google güncellemesinden dolayı neredeyse tüm siteler düştü sıralama tamamen değişti ve bizim hitlerimiz azaldı. Siz şimdi reklamx kullanırsanız sayım oranlarınız yüksek olacaktır.

Umarım anlatabilmişimdir.

Fiyatlandırma konusuna gelirsek biz hiçbir şekilde açıldığımız günden beri değişiklik yapmadık.

Bilgilerinize.