Cankat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tanıtım yazısında da ben yapmadım ama takip ettiğim bir kelimede rakip yapmış. büyük haber sitelerinden ya da büyük sitelerden (sözlük, forum) kendi sitesiyle ilgili konu açtırmış sonra bu sayfalara kasmış. sonuç olarak ilk sıraya kendisi 2,3,4'e rakipleri 5,6,7,8'e tanıtım yazıları gelmiş. taktiği çok hoşuma gitmişti faydalanmak isteyen olur diye gördüğümü yazayım dedim

burayı daha detaylı anlatır mısınız bilgi hazneme katmak istiyorum güzel bir yöntem gibi geldi size zahmet
tabi hocam daha detaylı anlatayım

kelime 5k aranma hacimli ama sektörel kelime olduğu için getirisi çok fazla. bu yüzden de o sektörde hizmet veren şirketler bu kelimeye çok yoğunlaşıyorlar.

bu kelimede keyword domain olan ve 1. sıranın sahibi site, belirli aralıklarla büyük sitelerde reklam şeklinde tanıtım yazısı yazdırıyor. ekşi sözlükte 2-3 büyük haber sitelerinde donanımhaber gibi büyük forumlarda tanıtımları var. bu konular 2008-2009 yıllarına ait. önceleri herhalde oradaki kişilere satış yapmak için reklam olarak almışlar. fakat sonraları bu tanıtım yazılarını seo içinde kullanmaya başlamışlar. bu eski tanıtım yazılarına backlink alımı yapmışlar. bunun yanı sıra 3 ayda bir düzenli olarak böyle büyük sitelerden tanıtım yazısı almaya devam ediyorlar. kelimede Google.com.tr aramasında ilk 100 sırada 20 civarında aldıkları tanıtım yazıları var. tanıtım yazılarının 10 tanesi ilk 30da. bunun dışında yaptıkları başka hiçbir seo çalışmaları yok. kaliteli sitelerden düzenli olarak tanıtım yazısı almak ve bu tanıtımların sıralamaya girmesi için kasmak yaptıkları çalışma. toplamda 95 siteden 300 linkleri var 1. sıradalar, benim 1500 linkim var 5. sıradayım.