WSBGDH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz kendinizi Google ile neden kıyaslıyorsunuz ki?

Onlar hakem, bizler oyuncuyuz. En kötü yanı ise istediği zaman kuralları değiştirebilmesidir.

Anchor text link dediğiniz şey gerçek hayatta referans kazanmak gibi birşeydir.

Bu referansların doğal mı yoksa insanlara para verip öneri yaptırımı mı olduğunu anlamak için Google referanslar üzerinde yoğunlaştı.

Örneğin "araba modelleri" kelimesinde link almanız demek, sizin "araba modelleri" hakkında doyurucu ve geniş içeriğe sahip olduğunuzu gösterir. Link aldığınız site gerçekten doyurucu mu peki? İçerik gücünüz aldığınız linke göre baskınsa hiçbir problem arz etmez. Ancak yeterli içerik yoksa ve aldığınız linkler içeriğinize göre fazlaysa bu bir manipülasyon hareketi işaretidir.

Şöyle düşünün, içerisinde malzemesi olmayan bir hırdavat dükkanının memnun müşterileri olabilir mi? Ya da ben şuradan aldım, sen de şuradan al diyen referansları? Tabii ki olamaz.

Bunun dışında da aldığınız link tipide önemlidir. Gerçek bir referans kullanıcı, sitesinden veya bir yazı üzerinden size şu şekilde link vermez;

<a href="http://www.siteadresi.tld/" title="başlık">text</a>
Verse bile bu sayı çok aşırı derecede olmaz. Kendi aldığınız linkleri ise dengeleme mecburiyetindeyiz. Aynı hedef kelime üzerinden alınmamalıdır.

Hedef kelimemiz "araba modelleri" olsun. Direkt hedef kelime üzerinden alımları az yaptıktan sonra, diğer varsayımlarıda şu şekilde kullanmamız yararımıza olacaktır;

- Araba modelleri
- Araba çeşitleri
- Araba markaları
- Araba tipleri
- Araba renkleri
- Araba resimleri
- Otomobil modelleri
- Otomobil çeşitleri
- Otomobil markaları
- Otomobil tipleri
- Otomobil renkleri
- Otomobil resimleri

Bu tablo açıldıkça açılır. Tabloyu arttırdık nasıl olsa değil mi? Ancak yine de buna göre sürekli kelime üzerinden link alımı yapmamalıyız.

Aradığım araba resimlerini <a href="http://www.siteadresi.tld">burada</a> buldum.
Bu modelleri <a href="http://www.siteadresi.tld">araba resimleri sitesinde</a> inceleyebilirsiniz.
Bizde forum üzerinde linklemeler yaparken, buradan okuyabilirsiniz ya da tıklayınız şeklinde linkler veriyoruz değil mi?

Kısacası, abartmadan. Organic SEO'nun önemi +1 metrik daha kazandı.

Google'ın SEO yerine herkesi SEM'e çekmeye çalıştığıda bu güncelleme sayesinde +1 metrikle doğrulandı.

Ben birşeyler karaladım fakat içeriği şu şekilde anlayanlar olacaktır;

- Hitim 2k idi
- Sitedeki yazılar full özgün
- Resimleri full özgünleştiriyorum
- Site açılış hızım 90 küsür
- Sosyal medya paylaşımlarım var
- PR bilmem kaç birsürü linkim var

Güncelleme sonrası;

- 2k hiti olan sitem yerlerde
- Özgün içerik hikaye
- Spam yapın, c/p yapın
- Google birşey bilmiyor
- Özgün resimden vazgeçtim
- Backlinklere verdiğim paraya yazık
- Sosyal medya hikaye

Özgün içerik doyurucu olmadıktan sonra hiçbirşey ifade etmez. Site içi optimizasyon ne yazık ki sadece özgün içerikle bitmiyor. Eşsiz içerik kavramını Türk Webmaster çerçevesinde kavrayan kişi sayısı çok az ne yazık ki.

Diyeceklerim şuanlık bu kadar, önümüzdeki 1-2 hafta içinde yabancı kaynaklarla beraber herşey netleşecektir.

Sürç-i lisan ettiysem affola...
Hocam güzel yazmışsınız elinize sağlık. Şu an bazı kelimelere bakıyorum öyle komik sonuçlar var ki. Blogspot site 50 kelime 10 resim koymuş, benim sabah akşam özgün içerikle beslediğim sitemin üzerine çıkmış tek dandik konu ile.

Normalde sizin dediğiniz sistemde çalışsaydı google, herkes hakkını alırdı ama maalesef spam yapmak, dandik konu hazırlayıp 50 tane resim atmak google gözünde daha değerli gibi.