Target Keyword : Yemek Tarifleri Semantic Table :
- Sulu Yemek Tarifleri
- Pasta Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Pizza Tarifi
- Et Yemekleri Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Sebze Yemekleri Tarifleri
- Kek Tarifleri
- Pratik Yemek Tarfileri
- Börek Tarifleri
.....vs
Şimdi derin bir nefes alın. Arkanıza yaslanın. Lütfen dikkatli okuyun.
Yemek tarifleri sitesinde olması Semantic bağımlı
10 (on) kelime örneği verdim. Benim tespit edebildiğim bu sektör için kelime öbek sayısı
20 Binin üzerindedir. Şimdi kendimize bir iyilik yapalım ve yemek tarifleri kelimesinde ilk sıralarda bulunan siteleri,
Semantic Table kelimelerinde de bir aratalım.
Bir de baktık ki, ilk sayfada yer alan sitelerin hemen hemen hepsi, semantic bağı bulunan kelimelerde
ilk 30 içinde. Ama hangisi semantik kelimelerin ortalamasının üstünde ise, yemek tarifleri kelimesinde o daha yukarıda. (Off-Page faktörleri siz kendinize değerlendirin.)
X sitesi semantic tablonun %85'ini, Y sitesi %80'inini tamamlamış. Off-page faktörler birbirine çok yakın. Y sitesi ne yaparsa yapsın, ne kadar off-page faktörlere sarılırsa sarılsın, Penguen 2.0'ye göre X sitesi daha üst sırayı hakediyor. Hatta Y sitesinin off-page değerleri X sitesinden fazlaysa, manuel incelemeye giriyor.
Penguen 2.0 bu mantık üzerine geliştirlmiştir.
Şimdi geçelim
odunculuktan
marongozluğa :
İnce İşçilik
Peki biz "Sulu Yemek Tarifleri" diye bir sayfa oluştuduk semantic table tamamdır, değil mi? Cevap
HAYIR.
Hatta hapı yuttunuz, şimdi işin içine
Sulu Yemek Tarifleri için, yeni bir semantic table çıktı karşınıza. Çünkü Sulu Yemek Tarifleri, bir
subCategory'dir. Şimdi sulu yemek tarifleri için de, benim tespit ettiğim 1.300 civarı yeni bir semantic tabloyu sitenize işlemeniz gerekli. Bunlardan birisi de :
kolay sulu yemek tarifleri
Hazır bu kelimeyi görmüşken bir kez daha soralım Google'a ilk 30 içerisinde "yemek tarifleri" kelimesinden çıkan kaç site var
Hadi bakalım kolay sulu yemek tarifleri, konusunuda değindik. Semantic table gurusu olduk değil mi? Cevap
HAYIR.
Şimdi başınız daha az dertte. Çünkü
kolay sulu yemek tarifleri kelime öbeği de Semantic Index tablosunda bir subCategory'dir.Şimdi bu kategoriyi hakettiğinizi programa ispatlayın. Tamam hemen semantik tablodan çıkardık :
kolay sulu yemek tarifleri resimli anlatım.
Herhalde bunu da koyduk mu Google bir güzel yer, hemen link alalım değil mi? Cevap HAYIR.
Daha detaya inmekten sıkıldım. Ama son kaldığımız kategorinin altında
3 adet subCategory daha var. Her subCategory'nin birbiri ile bağı olan yaklaşık
400 küsür içerik var. Her içerikte arama motorunun aradığı
olmazsa olmaz terimler var. Eğer onlar yoksa,
gelen backlinkler manipülasyon işaretidir.
Hadi bakalım çık işin içinden. Kimden link alırsan al, sosyal medyada istediğin kadar paylaş, adın
kendini SEO zanneden kişi olarak arama motorlarına kazınır.
Ama sitede
oyuncak mutfak seti yok. Olsun. Yani olmasın. Semantic Tablo değeri çoook yüksek. Tabi bu konuda anlatmadığım bir kaç metrik de harika. Matt Cutts'a göre
Great Content, Quality Content bunun adı.
Seo'nun yol haritası değişti.
İçerik Kalitesi olmazsa olmaz.
Eğer aranızda hala spamlar hala üstte çıkıyor, özgün içeriğim sürünüyor düşünceniz değişmedi ise, Benden tavsiye; kendinize bir kahve yapın, arkanıza yaslanın derin bir nefes alın ve bu yazıyı baştan itibaren tekrar okuyun.
Kısacası, sizin için spam olan, Google Penguen 2 algoritması için, Quality Content içeriyor. Yeni seo haritanıza, o spam siteleri inceleyerek başlayabilirsiniz.