abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Target Keyword : Yemek Tarifleri

Semantic Table :
- Sulu Yemek Tarifleri
- Pasta Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Pizza Tarifi
- Et Yemekleri Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Sebze Yemekleri Tarifleri
- Kek Tarifleri
- Pratik Yemek Tarfileri
- Börek Tarifleri
.....vs

Şimdi derin bir nefes alın. Arkanıza yaslanın. Lütfen dikkatli okuyun.

Yemek tarifleri sitesinde olması Semantic bağımlı 10 (on) kelime örneği verdim. Benim tespit edebildiğim bu sektör için kelime öbek sayısı 20 Binin üzerindedir. Şimdi kendimize bir iyilik yapalım ve yemek tarifleri kelimesinde ilk sıralarda bulunan siteleri, Semantic Table kelimelerinde de bir aratalım.

Bir de baktık ki, ilk sayfada yer alan sitelerin hemen hemen hepsi, semantic bağı bulunan kelimelerde ilk 30 içinde. Ama hangisi semantik kelimelerin ortalamasının üstünde ise, yemek tarifleri kelimesinde o daha yukarıda. (Off-Page faktörleri siz kendinize değerlendirin.)

X sitesi semantic tablonun %85'ini, Y sitesi %80'inini tamamlamış. Off-page faktörler birbirine çok yakın. Y sitesi ne yaparsa yapsın, ne kadar off-page faktörlere sarılırsa sarılsın, Penguen 2.0'ye göre X sitesi daha üst sırayı hakediyor. Hatta Y sitesinin off-page değerleri X sitesinden fazlaysa, manuel incelemeye giriyor. Penguen 2.0 bu mantık üzerine geliştirlmiştir.

Şimdi geçelim odunculuktan marongozluğa :

İnce İşçilik

Peki biz "Sulu Yemek Tarifleri" diye bir sayfa oluştuduk semantic table tamamdır, değil mi? Cevap HAYIR.

Hatta hapı yuttunuz, şimdi işin içine Sulu Yemek Tarifleri için, yeni bir semantic table çıktı karşınıza. Çünkü Sulu Yemek Tarifleri, bir subCategory'dir. Şimdi sulu yemek tarifleri için de, benim tespit ettiğim 1.300 civarı yeni bir semantic tabloyu sitenize işlemeniz gerekli. Bunlardan birisi de : kolay sulu yemek tarifleri

Hazır bu kelimeyi görmüşken bir kez daha soralım Google'a ilk 30 içerisinde "yemek tarifleri" kelimesinden çıkan kaç site var

Hadi bakalım kolay sulu yemek tarifleri, konusunuda değindik. Semantic table gurusu olduk değil mi? Cevap HAYIR.

Şimdi başınız daha az dertte. Çünkü kolay sulu yemek tarifleri kelime öbeği de Semantic Index tablosunda bir subCategory'dir.Şimdi bu kategoriyi hakettiğinizi programa ispatlayın. Tamam hemen semantik tablodan çıkardık : kolay sulu yemek tarifleri resimli anlatım.

Herhalde bunu da koyduk mu Google bir güzel yer, hemen link alalım değil mi? Cevap HAYIR.

Daha detaya inmekten sıkıldım. Ama son kaldığımız kategorinin altında 3 adet subCategory daha var. Her subCategory'nin birbiri ile bağı olan yaklaşık 400 küsür içerik var. Her içerikte arama motorunun aradığı olmazsa olmaz terimler var. Eğer onlar yoksa, gelen backlinkler manipülasyon işaretidir.

Hadi bakalım çık işin içinden. Kimden link alırsan al, sosyal medyada istediğin kadar paylaş, adın kendini SEO zanneden kişi olarak arama motorlarına kazınır.

Ama sitede oyuncak mutfak seti yok. Olsun. Yani olmasın. Semantic Tablo değeri çoook yüksek. Tabi bu konuda anlatmadığım bir kaç metrik de harika. Matt Cutts'a göre Great Content, Quality Content bunun adı.

Seo'nun yol haritası değişti. İçerik Kalitesi olmazsa olmaz.

Eğer aranızda hala spamlar hala üstte çıkıyor, özgün içeriğim sürünüyor düşünceniz değişmedi ise, Benden tavsiye; kendinize bir kahve yapın, arkanıza yaslanın derin bir nefes alın ve bu yazıyı baştan itibaren tekrar okuyun.

Kısacası, sizin için spam olan, Google Penguen 2 algoritması için, Quality Content içeriyor. Yeni seo haritanıza, o spam siteleri inceleyerek başlayabilirsiniz.
Hocam seni sürekli takipteyim yazılarını okuyorum sürekli ama artık bu işin cılkı çıkıyor. Arama motoru dedik karşının taksisi çıktı. İyice azdı kudurdu. Eski düzen iyiydi. Sanki biz aynştaynız ya site açarken ona göre kafa yoracağız.

Şunu eklemeyi unuttum. Mesela siteyi açtık. Sizin dediğiniz kelime öbeklerine göre düzenleme yapacağız. Bunları nasıl ekleyeceğiz siteye?

Misal kolay yemek tarifleri için; kolay sulu yemek tarifleri, kolay sulu yemek tarifleri resimli anlatım olarak kategori açıp bunlara özgün yazı mı girilse etkili olur, yoksa sadece kategori bazında açılıp eklenen içerikler birden fazla kategoride paylaşılsa mı etkili olur? Çünkü oluşturacağınız her sub category için özgün ve orjinal içerik girmek mümkün olmayacaktır.

Örnek;

Başlık: Sulu köfte tarifi
Kategori:Kolay yemek tarifleri, kolay sulu yemek tarifleri, kolay sulu yemek tarifleri resimli anlatım.

Edit: Yazının sonunu anlamamışım. Sanırım siz backlinkden bahsettiniz. Ben orayı içerik olarak algıladım.