direkt tecrübemi aktarayım hemen :
- sektörel bir site, açıldıktan sonra sadece 20 sayfa civarı içerik girildi belirli aralıklarla. 1 ay sonra tanıtım yazılarına başladım. haftada 1-2. öyle aman aman değil.
Tanıtımlara başlamadan evvel siteyi sadece içeriğiyle 3. sayfadan sıralamaya soktu, bir ayın sonunda 2. sayfanın başına kadar getirdi. tanıtım yazıları başlayınca geriletti. haftada 1-2 almaya devam ettim ( anchor textli ve hatırı sayılır haber sitelerinden ) 5. sayfaya attı. aynen devam dedim, toplamda 10 civarı tanıtım yazısı olduğunda ( anchor textli ) ilk 10 sayfadan kayboldu bütün bu süreç sitenin açılmasından itibaren 2,5 aydır.
Daha sonra link reddetme aracıyla tanıtım sayfaları aldığım url leri reddetmeye başladım, toplu olarak değil, yavaş yavaş. yeniden ilk 5'e getirdi. daha sonra hepsini reddetti, 1. sayfaya!! getirdi.
Google'ın tavrı bence çok net. Sitenize seo çalışması yapmayın diyor. Ama doğal paylaşımları cezalandırması söz konusu olamaz. insanlar hakkaten birşeyler paylaşacaksa anchor txt olarak, şurada, tıklayın gibi ifadeler kullanıyor veya direkt olarak http.... diye link veriyor.
Bir de pr'li sayfadan alınan link direkt kırmızı alarm durumu. pr'siz sayfa olmalı ( yani tanıtım yazısı ), sonradan pr alması ise çok iyi etki ediyor. Sayfanın alakadar olduğu kelime yoğunluğu artık sizin anchor text'iniz, onlar sizin sayfanızın hangi kelimede yükselmesi gerektiğini söylüyor google'a..
tecrübesi benden kararı sizden..
Benim bir sitemdeki gözlemlerde bu yönde.. Lakin Anocher text hiç almayın diyemem şu an için...