Bütçeniz elverirse benden tek tavsiye çalışmamanız..
Bu dediğiniz şu anlamı taşıyor; eğer siten hacklenirse, sitene bir halt olursa SORUMLULUK BİZDE DEĞİL ! Yedeğini alsaydın demek oluyor.
1 hafta önce yaşadım benzer bir konu ve yedek vermiyorlarmış. (Panelden tam yedek aldıgımı sanıyordum, sadece dosya yedeğiymiş...)
Evet, site hacklenirse öyle demek oluyor

Ama sunucudaki tüm siteler hacklenmişse iletişim kurarsanız yardımcı olurlar. Sonuçta siteniz ya kullandığınız yazılımdan ya da sunucudaki açıklardan kaynaklı olarak hacklenebilir.
Natro'da panelden tam yedek alamıyorsunuz, dosyaları ve veri tabanlarını ayrı ayrı almanız gerekiyor. Kusura bakmayın lütfen, yanlış anlamayın ama işinize önem veriyorsanız haftada en az 2-3 kez manuel yedek almanız gerekir. Bu, günlük bile yedek alınıyor olsa değişmez kuraldır. Sonuçta alınan yedeklerin hatalı çıkma ihtimali de vardır.
Forumda bu zamana kadar hosting yedekleri ile ilgili çok konu açıldı, çok mağduriyet yaşandı. Günlük yedek alan firmaların bile yedekleri veremediği zamanlar oldu. Bu yüzden kendi yedeğinizi her zaman almalısınız.
benim yedeğimi bana vermiyorsa bir sorun olduğunda ben tedek yükleyemiyorum ise onun aldığı backupdan banane
Natro sadece natro'dan kaynaklı sorunlarda yedekten geri dönüyor. Bunda da yedeği size vermiyor, kendisi yüklüyor.
Zaten düşündüğünüzde (bir çok host firmasının da her zaman savunduğu üzere) yedekleme ile hosting ayrı hizmetlerdir. Sonuçta sistemin devamlılığını sağlamak ve olası bir arıza durumunda çözüm sunmak için natro gibi bir çok firma sistem yedeğini alıyor.
@MahsumCelik, kısacası natro'nun yedekten dönmesi için sunucu kaynaklı bir sorun olması gerekiyor. Sizden kaynaklı sorunlarda yedekten dönmüyor. Bu normal ama bence panelde tam yedek seçeneği olsa iyi olurdu.