Hocam amacım konu baltalamak kesinlike değil fakat anachor text 'in yararsız olduğunu yazdığınız cevabın imzasında bile anachor text kullanıyorsunuz. Bence bu güncelleme anachor text i direkt olarak etkilemedi, ama önüne arkasına hidden, marque vs gizli kodlar eklendiyse işte onları kesinlikle etkiledi. Ben birebir yaşadım bu olayı ve bu güncelleme daha çok hacklink vb yöntemleri baltaladı. Bu benim görüşüm tabi, herkesin görüşüne ve tecrübelerine saygı duyuyorum.
Benimde özellikle denememe rağmen, 2 yıllık sitemde şu gözüme çarptı..
çok basit kelimelerde bile penguen .20 dan sonra dibe çakılsam da çok ciddi bir kelimede 1-2 sıra düştüm, bu kelimeyi incelediğimde direk anchort text hiç almamışım bu kelimeden.
Ama onlarca sayfaya bu konu hakkında yazı eklemişim ve içinde sitemin adı geçmiş ama link bile yok..
google'I bir çok konuda beğenmesem de, yazıyı anlayarak, link olmasa bile site adresi veya site adını yazı içinden çekerek o siteyi yükseltmekte oldukça marifetli.
Bir yazının içinde 1-2 yerde site adı veya siteadi.com kelimesinin geçmesi bile yetiyor yani.