volkans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Olabilir Hocam +18 Yaşından Küçük Bir Sürü Kişi Mevcut Onlara Çok İyi Yardım Etmiş Olursunuz . Ancak Çoğu Kişi .COM , .Net İstiyor Başa Çıkılamaz Çok Pahalıya Geliyor.
Reseller clupdan 5.000 TL Domain bayiliği alın en iyisi.
Öncelikle domain hizmetini biz sağlamıyacaz bu yüzden dediğinizle ilgisi yok ama yorum yazmanız bile beni sevindirdi. sadece hosting.

erginkeles adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşları küçük yürekleri büyük kardeşlerimizdensiniz Vieberk olarak, takip ediyorum.

Bir fikir ortaya koymuşsunuz, güzel bir fikir. Ancak fikirlerin gelişebilmesi, en az hatayla yürütülebilmesi için eleştirilerin önemi de çok büyük. Girişiminizin çok değerli olduğunu baştan söyleyeyim.

Öncelikle evet, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içersinde Hosting dağıtımı yada satışı yapmak istiyorsanız, yer sağlayıcı faaliyet belgesine sahip olmanız gerekiyor. Ciddiye alınmak istiyorsanız, insanların size 1 kademe daha fazla güvenmesini istiyorsanız buna sahip olmanız gerekiyor. Bu hem sizin yasalara karşı daha saygılı davrandığınızı gösterir. Hem de sizden hizmet alacaklara, yarın bir gün kapatıp giderseniz sitelerinden,trafiklerinden mahrum kalmayacaklarının bir nebze daha garantisini verir.

Bahsettiğiniz şeyleri yapabilmeniz için güçlü bir (hatta ihtiyaca göre daha fazla) sunucuya ihtiyacınız var. Reseller ile bunun altından kalkmanız zor. Eninde sonunda bu işten para kazanmaya başlamayacaksanız da, bu işi yapmanız zor. Basit gibi görünen ihtiyaca göre alan ve trafik sağlama işinin başında duracak bir yada daha fazla kişiye ihtiyacınız var. Yani bunlar sırf bu iş ile ilgilenecekler. Bu bir masraf kapısı. En basit masraf kapısı. Para kazanmanız lazım yani. Örneğin bu adamlar hem ücretsiz host dağıtıyor hem de host satıyor.

Bir de eğer bu işi başlatıp sonuna kadar götüremeyecekseniz, bu işe hiç girişmeyin. Çok kişi sizden hizmet almak isteyecektir. 3 gün 3 ay 3 hafta 3 yıl sonra tak diye kapatır giderseniz çok insanın ahını alırsınız.

Son olarak dağıttığınız ücretsiz hostu bir şekilde sınırlandırmanız gerekir. Kötüye kullanım her yerde olur. Ne kadar sınırlandırırsanız sınırlandırın, ipleriniz kara listelere düşebilir. Birçok şeye önlem almanız gerekebilir.

Son dedim ama son bir şey daha geldi aklıma. İşin yer sağlayıcı belgesinin yanında diğer hukuki yönleri de var. Sağolsun büyüklerimiz her türlü engeli koymuşlar.
Öncelikle bizi takip ettiğiniz için teşekkürler.
Faaliyet belgemiz www.vieberk.net olarak mevcuttur (YS) bu belge şuan yaptığımız iş için gereksinimi olmadığı için yayınlanmamıştı. Bu işten sonra yayınlanacaktır. Yasal olarak bir sözleşme konularak kötü kullanım gibi şartlar ile korunabilir.

voLwy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.com ,.net ve .org gibi birinci derece alan adı uzantılarına ücretsiz hosting vermek istiyorlar .tk .in gibi uzantılara vermek istemiyorlar.
Projelerine değer veren insanlar .tk alan adı almaz oyun siteleri gibi olmıyacaktır. Kişisel bloglar ve forum gibi düzgün siteler olucak.

EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Bu hizmeti açarsanız size %100 garanti veriyorum, sunucunuz 7 gün 24 saat durmadan saldırı alır... Hiç kimseye hizmet veremezsiniz...

R10.nette çok örneği var, düşük fiyattan hosting satanların bile sunucularına saldırı yapılıyor, kaldıki siz ücretsiz vereceksiniz...

Bence hiç bulaşmayın, emeğinize yazık olur...
Sunucumuz Alastyr ofislerine gidilip güzel bir bilgi aldıktan sonra sunucu seçimi yapılacak. Saldırı konusunda şüpeniz olmasın tabikide sorunlar olucak ama sanmıyorum çok rahatsız edici olacağını.

vieberk.net Üyelikleri ve bilgileri Sitedeki SSL ile güvende tutması yanında Kurumsal hizmet aldığı alt yapıdan günlük yedeklenme ve üstün firewall mevcut.