Biraz uzun oldu konudan koptum ama beyin fırtınası olabilir diye yazmaya devam ettim mazur görün.
Domain sektörünün geleceği yoktur zaten yeni teknolojiler eski sistemi yok edecektir.
Bu kaçınılmaz ama ne zaman olacağını bilemeyiz teknolojinin gelişimine bağlı. Bunun haricinde önce işler giderek zorlaşacak ekmek aslanın midesinde ama bakın belgesele aslanlar bile çimleri yemeye başladılar, şuan kırıntıları toplamaya devam ediyoruz.
Teknolojinin gelişimini tahmin edebilenler her sektörde ayakta kalabilecekler, teknoloji ise evren ve insanı anlamaktan geçiyor. Düşünün bir mucit ben şöyle bir alet yapacağım fotoğraf çekecek video çekecek diyerek mi kamerayı buldular yoksa zaten insanda var olan özelliğimi kopyaladılar. Cep telefonları, wireless, lamba, elektrik, monitör, işlemci, harddisk, uçak, domainler, sunucular,internet, sosyal ağlar emin olun bulunanlar sadece var olanın bilincimize göre çizilmesidir.
Google nin de sonu gelecek ama aynı formatta bir arama motoru yapmayacak bunu çağı aşmış bir teknolojiye geçiş ile birlikte kendiliğinden modası geçmiş kullanım tarihi dolmuş olacak. Şuan beyin tipi erişime yakın bir teknolojiye gidişat olacaktır beynin sırları açığa kavuştukça teknoloji buna ayak uyduracaktır. Sonraki nesiller ise beyin tipi teknolojiyi aşmış olacaklar bu teknolojide kablolar yada harddisk kullanılmayacak tamamen saf enerji türlerinin birbirleri ile olan etkileşimleri kullanılacak tabii bunun için bilginin sona ulaşması gerekiyor ki bu 200-250 sene sürebilir.
Bilgi kümelenmesi tüme vardığında maddeselliğe olan ihtiyaç bitecek ve enerji formlarının kullanımı devreye girecektir. Bu teknolojiyi tanrıdan bağımsız olarak ele alacak ve tanrılaştığını sanacak olan insanoğlu kendi hazin sonunu getirecektir. Bilgi insanı yüceltmez sadece acizliğinin bir kanıtıdır. Teknolojimi ? Teknoloji zaten insanın kendisini anlaması için bir yöntemdir. Amaç değil araç olarak kullanıldığında sizi tekilliğe ulaştırabilir onun haricinde kendi yarattığımız teknolojinin kölesi oluruz.
Daima köle olduğumuz için kimin kölesi olduğumuzun da pek önemi yok.
Felsefe yapacaksak bu konuyu istediğimiz yere de çekebiliriz.
Google nin de sonu gelebilir tabi ama gelse ne olcak?
Google, microsoft vb. şirketler 1-2 milyar dolar verip yeni sektörün önde gelenlerini alacaklar.
Büyük şirketler çok büyük hata yapmadıkları sürece başka sektörlerde yer alacaklar.
Türkiyeden örnek vereyim. Doğan holding, doğuş holding vb. sadece tv sektöründe mi var sizce ?
İnternetin gücünü ya da ileride internet yerine gelecek gücü önceden sezemeyecek adamlar mı çalıştırıyorlar sizce?
Not : Siz olayı insan ve tanrıya bağlamışsınız ama ben para ve zenginin zengin kalacağına değindim.Size karşı bir yazı değildir bu.