Sores_Alp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arabayı yıllarca kullanan insanlar otomatik alır, çünkü heyecan olarak hemen hemen hepsini yaşamıştır, uzun yol yapmıştır yorulmuştur, gençilk ateşi havalı manevralar yapmıştır onun için otomatik alır.Ve bu zaman ilk baştan beri sürüyorsa genelde 18-28 yaşı arası olur.Sonra yeni araba alsa otomatik alır. Çevremde bunun örneğini o kadar çoook yaşadım ki anlatamam.

Şöyle diyeyim ben yerinde olsam manuel alırım, çünkü yaşın 21 ise fazla içli dışlı olduğunu sanmıyorum arabayla.Vitesli olunca mecburen daha dikkatli olacaksın.Uzun yolda sıkıcı gelebilir ama daha iyi.Yollara alışırsın, iyice öğrenirsin.İnsanlar bazen sadece gaza basınca dalıyorlar yolda. Sen ben dalmam, iyi sürüyorum diyorsan bilemeyeceğim.Ama Allah korusun uzun yolda böyle dalan insan vakalarını da çok gördüm.

Sende önce sıkıcı olandan başla, haşır neşir ol, ilerde otomatik alırsın.( Ama baban da sürecekse o zaman onun rahatlığına göre alabilirsin )
Babamda ehliyet yok birazda belki bende öğrenirim hevesi olduğu için otomotik alalım diyor sanırım

Anladığım kadarıyla ikiside yerine göre güzel