Mrb arkadaşlar.
Uzun süredir seo ile ilgileniyorum.Fırsat buldukça seo makaleleri okuyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Bir süre önce bir proje için domain aldım.Yaşadıklarımı ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Belki soruna bir çözüm bulabiliriz.
Domain alırken com net org yada gen.tr olmasını tercih ediyorum.Birçok gen.tr uzantılı domainim oldu ve hepsinin ortak noktası siteyi açar açmaz direk sıralamaya kafadan girmeleridir.
Adsense ile ilgili bir proje yapmayı planladığım için otel sektörü ile alakalı olarak
www.kusadasiotelleri.gen.tr domainini aldım.Gerek tema gerek seo olarak ayarlamaları hassasiyetle tamamladım.2 konu girdim.20 Aralıkta ilk konumu yazdım.5 aydan fazla süre geçti. Sıralamada yokum.
Tüm uzantılar alınmış durumda ama org, co ve gen.tr 2 site yayın yapıyor.Diğer domainler alınmış ama siteler kurulmamış.Rekabet olarak pek rekabet olmayan bir aramaya sahip.
Kuşadası otelleri aramasında ilginçlikler ise şu şekilde:
-anasayfada pek kök domain yok sadece co uzantılı domian son sıralarda.Kusadasi.org isimli site 2008 yılında reglenmiş 4-5 senelik bir site olmasına rağmen ilk 200 sitede yok.5 aydır ilk sayfa araması aynı şekilde...
Aramayı şurdan inceleyebilirsiniz.
Kuşadası otelleri
Acaba hiç böyle birşey başınıza geldimi?
Ben ilk kez böyle bişey yaşıyorum.Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar