SEO öğrenmek isteyen birilerini gördükçe mutlu oluyorum. SEO demek aslında tamamen Google gibi düşünmek demektir. Google'ın belirli kriterleri vardır. W3C vb.. gibi. Backlink demek aslında SEO demek değildir. Google "White Hat SEO" ve "Black Hat SEO" diye ikiye ayırmıştır bu sektörü. Doğal olmayan hiç birşeyi sevmez. Sizin yapmanız gereken iç seo dediğimiz kod yapısı, css yapısı, site hızı, sorgular vs.. bunları tamamen stabil şekilde yaparak sitenizi oluşturmaktır.
Google doğal olmayan backlinkleri hiç bir zaman desteklememiştir. Ancak bunu ayırt etmek oldukça zor olduğu için çeşitli problemler yaşanıyor. Google'n backlink konusunda isteği, siteye giren yada duyan insanların bunu tavsiye olarak çeşitli yerlerde bahsetmesi/yazmasıdır.
Eğer illaki backlink'i kendim yapmak istiyorum derseniz size tavsiyem azdan çoğa doğru başlayıp aşırıya kaçmamanızdır ve periyotlarla tekrarlamanızdır. Kaliteli sitelerden link/tanıtım yazısı(az ama öz) alabilirsiniz.
Teşekkür ederim kaliteli açıklama

, bir kaç defa arkadaşımın backlink ile uğraştığına şahitlik ettim, o zamanlar bana backlink seo demektir gibi bir şey söyledi.
Her iki kelimede'de kısa sürede yoğun backlink kasarak ilk sayfaya ulaşmıştı.
SEO ne demek arkadaşım ? Sen bir insan olmayı bil verdiğim cevaba itici cevaplar vermek yerine insan gibi saygılı olmasını bil. Seni tanımam, sende beni tanımıyorsun kaldıki burada neyin ne oldugunu senden ögrenecek birisi'de değilim.
Herkes kendi bilgisini burada paylaşıyorsa ve saygılı olmasını biliyorsa sende bunu uygulamak zorundasın ki böyle bir zorunlulugun eğer'ki emeğe karşı yok ise sende o halde konulara dalarak saçma sapan cevaplar vermeyeceksin.
Benim işimi senin ağzına alman'da hiç hoş değil. Bugün yaparsın, yarın aynısını bulursun. Daha sonra'da kalkıp'da bu adam benim konumu baltalıyor vehutta yazdıklarıma saygısızlık ediyor diye ibareler kullanmamasını bilmelisin.
Gerek yok hocam tartışmaya lütfen.