internetin nasıl çalıştığı hakkında vs bir bilgin yok anlaşılan. internetin var olabilmesi için bir dns tekeli olması gerekiyor. bu tekel de icann'dır. icann da uluslararası bir oluşumdur. niye icann'dır gibi aptalca bir şeye girmeye hiç gerek yok, fransada xxx olsa yine senin kafada biri çıkıp niye fransada xxx bu işi yapıyor diye sorar zaten..
bunun haricinde sen kendi başına bir dns server kurabilirsin, alan adı kaydı yapabilirsin ama en basitinden çindeki biri domaine bağlandığı zaman dns sorgusu icann serverları üzerinden yapılır, senin server'ın üzerinden değil.. bilmem anlayabildin mi..
şimdi bak müdür; sen beni ya anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun?
internetin nasıl çalıştığı hakkında vs bir bilgin yok anlaşılan. bu soruyu neye dayanarak bana sordun onu belirtirmisin? ben sana,şahsına İNTERNET NEDİR,DOMAİN NEDİR,DNS NEDİR, YENİLİR Mİ İÇİLİR Mİ, YADA BU MELET NASIL ÇALIŞIR VS... dedim mi? yada buna benzer bir soru sorduğumu hatırlamıyorum hocam...
internet ve domainin mantığını kapsamlı öğrenmek istiyorsanız altta kaynak mevcut.
KAYNAK:
http://archive.icann.org/tr/turkish.html SORDUĞUM SORU GAYET BASİT VE NET: neden domainler sadece amerikadan yönetiliyor?
verilen cevaplar= sen bulsaydın sen yönetirdin, amerika güçlü bir devlet, amerika süper güç, internetin ve domainler çalışma mantığı şöyle, yok amerikalılar kafayı çalıştırmış yapmış adamlar vs...
bu yorumları yazmaktansa lütfen cevap vermeyin çünkü çok gülünç oluyor.
ben ne amerikayı öğrenmek nede internetin tarihi hakkında bilgi almak istiyorum.
BİRİLERİ DE LÜTFEN; SANKİ KENDİSİNE ŞAHSİ BİR SORU SORULMUŞ GİBİ DE LAKAYIT CEVAP VERMESİN... RİCA EDERİM... şurda adam gibi soru cevap şeklinde konu tartışıyoruz kimse kimseyi üzmesin...
saygılar...