Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhaba,
Domain ve projeye baktıktan sonra diğer söylenenlere de bir göz attım. Benim kanaatim biraz farklı...
Proje, harika diyebileceğimiz yepyeni bir şey değil. İçine giren kullanıcıyı 1 dakikadan fazla cezbedeceğini düşünmediğim blok görünümlü bir site... Bu projenin diğerlerinden farkı nedir diye sorsam eminim kendinizce 5 tane sayarsınız ama emin olun dışarıdan bakan yeni bir kullanıcı için bunların hiç birinin göze çarpmadığını bilmelisiniz.
Tasarımı da aynı şekilde hiç genç bir insanı yansıtmıyor. Başarılı bulmadım...
Proje ismi konusuna gelirsek, domainle projeyi hiç ilişkilendiremedim. Öncelikle unitter diye bir kelime yok, bunun farkındasınızdır. Kelimenin harfleri 6/7 oranında uniter kelimesinin harfleri... Uniter kelimesinin anlamı ise bilindiği üzere otonom ve yarı özerk bölgelerden oluştuğu halde tek devlet yapısına bağlı yerel yönetimlerin olduğu bir yapıyı anlatır. İspanya, Fransa gibi. Kısacası Üniversite ile üniter devlet şeklinde kullanılan uniter kelimesinin konuyla hiç alakası yok.
Unitter kelimesinin ise hiç ama hiç alakası yok. Bir üniversite öğrencisi her halde bu ayrımın farkında olacaktır. Neticede eğitimli insanlardır.
Bir kelimeye ilave harf ekleyerek domainler alınıp proje yapıldı. Önemli olan sonucunun ne olduğu. Yıllar önce her yerde reklamları çıkarken pabbuc*com yürümez demiştim. Bakın bakalım ne halde. Elbette tek etken isim değil ama en büyük etkendi. Çünkü böyle bir kelime yok... unitter diye de bir kelime yok. Doğru isim o projenin itibarı demektir. Bakan kişi üzerinde bir intiba oluşturur. Ahhmet, Ellmas, Çettin gibi ismi olan birinin sizce itibarı ne olurdu... Sanırım yazım hatası derdik yada ismini bile doğru yazamıyor bu adamdan bir şey beklemek hata olur diye düşünürdük.
Dostum sana acizane önerim. Yarısı ingilizce yarısı Türkçe isimlerden, harf farklılıklarıyla oluşturulan kelimelerden, ikinci sınıf isimlerden her zaman uzak dur. 2-3 yıl emek verir ve sonunda kapatmak zorunda kalırsın. Öğrenci olduğunu söylüyorsun... Binlerce lira para döküp reklam yaparak google gibi anlamsız bir kelimeyi adam edecek bütçen olmadığı açık. Kaldı ki günümüzde yapacağın her şeyin neredeyse daha önce yapılmış bir benzeri var...
Lütfen yanlış anlamayın genç bir arkadaşımın emeği heba olsun istemiyorum. Şevkini kırmayı ise hiç istemiyorum. Gerçekten güzel bir proje yapmak istiyorsan üniversiteli, üniversite, Kampüs gibi sağlam isimlerle yola çıkın. Yoksa ki, ucuz etin yahnisi tatsız olur. Ben olsam sağlam bir ismim yoksa başka bir proje bakardım.
Sağlıcakla...