dedikleriniz doğru, arkadaş da ekmeği yettiği kadar köftesini almış, karnı doymamış. Ama sen ekmeğin arasına niye köfte koydun, yanlış yemişsin dersen olmaz. her diskin i/o ve r/w kapasitesi mevcuttur, ne kadar kasarsan kas, bunları esnetmen biraz zordur, doğru. peki bu durum sonucunda oluşan problem o diski garanti kapsamı dışında mı bırakır? ya da bu diskler performans testlerine niye sokulur? kullandığın disk bozulsa, götürsen servisine sen buna niye ext4 dosya sistemi kurdun ya da niye zfs mirror yaptın ondan bozulmuş dese hoş olur mu?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:42:24 -->-> Daha önceki mesaj 13:27:25 --
bu arada flood olmasın ama unuttum biraz önce yazmayı. bugüne kadar farklı lokasyonlarda birkaç supermicro 1u ve 2u sunucu kullandım veya inceledim. nedense sata olanların hepsi desktop disklerdi. ee supermicro niye bize desktop diskle gönderiyor, yanlış kullanalım diye mi acaba?
Üretici sunucuyu ne amaçla kullanacağınızı bilmediğinden olabilir bu yüzden default halde gönderiyordur ayrıca ilk satış maliyetini düşük tutmak istemelerindende olabilir.
Bir masaüstü bilgisayar aldığınızdada üretici bu bilgisayarı ne amaçla kullanacağınızı bilemeyeceğinden daha basit bir ekran kartı daha az ram veya diskle satış yapar, eğer siz bir oyun oynayacaksanız sonradan daha güçlü bir ekran kartı alırsınız veya dosya depolama/arşiv için kullanacaksanız daha büyük boyutlu disk satın alıp takarsınız, bu konuda üreticiyi suçlamak doğru olmaz, müşteri beklentilerini ve aldığı ürünü ölçüp biçmeli.