Bana cevap hakkı doğduğu için yazıyorum benim cümlemi alıntılamışsın.
Bi kere 1. ve 2. söylediğin şeyler birbirini tutmayan tezat şeyler.
1. cümlende diyosun ki kişilerin yaptıkları kötü fiilleri kınamayın v.s v.s
Konu sahibi ***** sitesi olanları burada uyarmış, günahtır yapmayın diye v.s evet anladık tamam da;
Ben ona "film sitenden dolayı kul hakkına girdiğin kişilerden helallik iste" demem mi sorun oldu şimdi?
Bana konu sahibinin amacıyla benim amacım arasındaki farkı yazar mısın?
O ***** işlerle uğraşanlara hadislerle v.s cevap vermiş, ben de film sitesiyle uğraştığı için kendisine hadislerle cevap verdim.
Hem diyosun ki "kimse kimsenin kötü fiillerini açık etmesin", sonra 2. maddede diyosun ki "arkadaş güzel bir noktaya değinmiş."
Konu başlığında ***** işleri yapanlar uyarılıyor, ben de film sitesi yaptığı için uyarıyorum.
Sen buna muhalefet yapmak olarak algılıyorsan az çok kimlerden ilham aldığını tahmin edebiliyorum zaten.
Bide neyi amaçlayabiliriz ki demişsin.
Konu sahibi neyi amaçlamış söyler misin bana? ***** işi yapmak günahtır demiş?
Ben ne demişim? Film sitesi açmak da günah, kul hakkıdır? demişim.
Konu sahibi insanları uyarınca "çok güzel bir noktaya değinmiş oluyor" ben uyarınca "ne taraflara değinmiş oluyorum?" acaba?
Yoksa güzel noktalara değinebilmek için imzamıza verdiğimiz vaazı mı koymak gerekiyor ya da profilimize sarıklı avatarlar mı koymam gerekiyor?
.
Ben kişilerin kınanmamasından yanayım ve sizde onu o şekilde kınayarak aynı yanlışı yapıyorsunuz. Ben o arkadaşın film sitesi ile ilgilenip ilgilenmediğini'de bilmiyorum. Ben sırf muhalefet olsun diye muhalefet olanlara tepki gösterdim buna siz dahilsiniz demedim. Alıntı yaptım evet ama kişiyi çürütmek yada açan kişiyi kişilere rencide edebilecek tarzda yazmanız zaten size cevap veriyor olmamın sebebi. Ona bakarsanız çoğu arkadaş orjinal windows bile kullanmıyor.
Kalkıp biri bana neden orjinal windows kullanıyorsun kul hakkı yiyorsun dediği vakit benim ona soracağım soru şu olur ; bana bunu ispatla ve cidden bu böyleyse beni bir yanlıştan uzaklaştırmış olursun ama onun yerine " sen zaten günah işliyorsun, kime öğüt veriyorsun ki! " de diyebilir. Aradaki farkı anlatabildim mi ? Günah dediğiniz şey mantıken günah olabilir ama delil getirmek en güzeli değil mi"
Mesela : ben bu korsan film olayının ne zaman kul hakkı olup olmayacağı konusunda ki araştırmamı evvelden yaptım, ha açtım mı yok ama biri sorduğunda "bak işte bu sebeplerden dolayı kul hakkı yiyorsun" diyebileyim diye. Niyetim kırıcı olmak değil niyetim parçalanmaya meğilli puzzle parçalarını bir arada tutmak.