maxipowers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zego valla postunu görünce umutlandım inş .dedigin gibi olursa bir yere yerleşebilirim.

şimdi merak ettigim.
örnek istanbul aydın üniversitesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1 244.676
gördügüm kadarı ile bu bölüm 4 yıllık bir bölüm.yani ygs puanı ilede 4 yıllık bölümlere gidiliyor.
fakat 180 barajı varmıdır yokmudur??yani 180 i aşmak şartmı ygs de 4 yıllık bi yere gitmek için.
Hocam söylediğin üniversite özel diye biliyorum. Yıllık ücret ödeyeceksin yani. Nette olanlar geçen senenin taban puanları bildiğin gibi. Geçen sene 244 olan bu sene 230 felan olur herhalde. Çünkü her sene düşüyor. Hele bu sene millet battı desek yeri. DH tarzı forumları gezip de, herkesin sallamasyon puanlar yazmasıyla umutsuzluğa kapılma.

Benimde ikinci senem ve gitmek zorundayım. İlk senesi olanların hemen hemen hepsi tekrar hazırlanacak. Çünkü Matematiğinden tut, coğrafyasına, dinine kadar zordu. Kesinlikle bütün kontenjanlar boş kalacak.

Diyeceksin ki full yapan yapmış, +400 alan çok var. Bu kişiler 3-4 yıldır hazırlanan ve fen ağırlıklı kişiler. Yahu hiç olmadı 1. olan 3 kız var. Git bir resimlerine bak. İnsanlıktan çıkmışlar. Hayat sadece üniversite sınavı değil. Bunu sınavın içinde olduğunda göremiyorsun o psikoloji ile. Sen tercih yaparken bile 250 puanlık bölümleri de yaz. Biri tutsa kapağı atarsın hemen oraya