civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben forumların hala işleyeceğini düşünüyorum arkadaşlar. Sosyal ağlarda kalıcı bilgi yok, anlık bilgi ve 1 saat sonra ara ki bulasın. Forumlardaki kategorilenmiş, düzenli ve kalıcı bilgilerin daima müşterisi de olacaktır fikrindeyim.

Yanlış düşünce mi ?

Bu kadar düzenli bilgi, tartışma ve paylaşmaya müsait başka ne sistem var ? Bloglar mı? hayır, sosyal ağlar mı ? hayır...

Genel forumlar öldü çünkü onların işini sosyal ağlar görebiliyor, ama özel bir alanda uzmanlaşmış bir forumun işini bence o alandaki bir sosyal ağ göremez. Sosyal ağlarda bilgiler, paylaşımlar, forumlardaki gibi sunulamaz diye düşünüoyrum.

Örneğin r10, hadi açın bir facebookta webmaster sayfası ve buradaki herkes girsin. Burası gibi olur mu ? Ya da donanimhaber, açın bir fb sayfası aynı alanda. Bilgi trafiği, aradığını bulma, bu sitelerdeki kadar sağlıklı olacak mı ... hayır.

Bu nedenle bence kendine özel alanlardaki forumlar hala iş yapcaktır.

Yani umarım
Aynı fikirde olduğum birini gördüğüme çok sevindim.

Belirli bir alana yönelik olan forumlar her zaman iş yapacaktır. Kendi adıma bir örnek veriyim; Facebook'ta beğenen sayımız, forumdaki üye sayımızın yaklaşık 30'da 1'ine denk geliyor. Çok şükür hitimiz de sayfalarımızın değeri de her geçen gün artıyor.

Forum diye kopya içerikle, rastgele kopyala yapıştırlarla forumu doldurmazsanız kesinlikle iş yaparsınız.