mettug adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı konularda haklısın ama her türk gibi küçük düşünüyorsun nası yapıcaz ,yapsak satarmı, illa milyon dolar lazım, para olmadan olmaz gibi düşüncelerin seni bu karamsarlığa itiyor AKLINA İMKANSIZA AÇ yoksa hep karamsar olacaksın Whatsapp belki satılır belki satılmaz ama ondan daha iyi birşeyler hala ortaya çıkabilir ha bu sen olursun yada başkası dediğin gibi sen iyi bişey yaparsın başkası gelir daha iyisini yapar buda bi mantık ama böyle düşünüp kafandaki fikirleri yok etmen seni herzaman olmaz mantığı ile boğuşturucak.Misal benim aklımda yeni bir ekmek fırını var ve tam açıcam fırınımı birden aklıma ya bana rakip çıkarsa ya benden daha iyi yaparlarsa die fikirler geliyor aklıma ve vazgeçiyorum şundada haklısın tabiki çıkabilir senin uygulamanı yapacak biri belki daha da iyi yapacak ama korkunun ecele faydası yok ufkunu yüksek tut
hocam bu küçük düşünmek değil proje başarılarının nasıl olduğunu deneyimlemekle alakalı , heyecan umut beklenti yüksekliği tabi olmalı ama sırf temelde bu hissiyatlarla bir yere varamazsınız.
Fikriniz ne olursa olsun, yine yatırım yapan sizden daha iyi işletir.
Orjinalite önemli olmakla beraber aslında temel unsur değil. Başarılı dediğimiz hangi platform/site orjinal ?
Facebook ?
Youtube ?
Google ?
Bunların verdikleri hizmeti daha önce de verenler vardı.
niye bunlar yükseldi, arkalarındaki mali destek nasıldı ? Bunları iyi etüt etmek gerek.
Sizin çöp diyebilceğiniz işler bu etütlerle bir anda herkesin dilinde olabilir.
Ki olay satış ise r10 dan bile, edit ürünle yüzlerce satanları görebilriz

Yine bir kaç projem böyle hiç oldu ben sadece bu işe heyecanla girecek insanlara gerçekliği de katmalarını öneriyorum.
Yoksa keşke denildiği gibi olsa, sırf orjinallik, yazılımda gelişmişlik sitedeki özellikler başarıyı etkilese. Ama öyle bir dünya yok maalesef.
Yaşadık gördük. Umut tabi kaybedilmemesi gereken bir şey ama ben whatsapp gibi uygulama yapıp yüzbinlere ulasacagım derseniz anahtarınız yatırım olcaktır.

Yatırım oldukça, en saçma, en mesnetsiz fikir bile, iyi bir pr çalışması reklam vs ile oldukça tutulur.
Hatta öyle ki insanlar niye biz buna bağmlı olduk ne kadar saçma derken bile kullanmaya devam ederler o hizmeti.