İlk önce index sorunu herkeste var hocam. En azından benim gördüğüm kadar birçok sitede index sorunu artmaya başladı.

Bazı siteler (blogspot) Googlenin gözünde daha ayrıcalıkolı olabiliyor. Ben kolaylıkla blogspot (orta düzeyde bir sektör) site ile ilk 5'e girebiliyorum.

Bazıları da hacklink ile girmiş olabilir. Google bu ne yapacağı belli olmuyor pek. İmlemeyi kaliteli sitelerden yapın . öyle 100 tane felan değil 2-3 tane yeterli olur
Backlink eskisi gibi basit bir şekilde etkilemiyor. Son algoritmanın getirdiği gereklilikleri bilmiyorum ama değiştiğini fark ettim. Aylık düzenli backlink yerine sağlam sitelerde az backlink almayı tercih edin ( Az ama öz Pr5-6 sitelerden gerçek tanıtım yazısı).

Bildiğim kadar yorumladım. Yanlışım varsa affola...