Bence Laptop dedinmi orda bir durup düşünmek gerek ;
Bana sorarsanız en iyi Laptop IBM Lenovo. Bakmayın çinlilerin aldığına hala IBM lisansı ve kalitesinde üretim yapıyorlar.

Benim kullandığım Lenovo tam 6 senelik şuan, üzerinde çizik dahi yok ne bir ses ne bir ısınma, Ayrıca hala yeni çıkan COD serisini crysis, assasin creed vs bir bilgisayarın iliğini kurutan oyunları bile oynayabiliyorum.

Laptopta dışındaki makyajlara aldanmayın arkadaşlar bazı kronik problemler şöyle ;

Toshiba : Kuzey köprüsü çabuk ısınır, Ekran kartı onborad ise chip küçük ve hassastır, soğutucular genelde tek kanaldan GPU ve işlemciyi aynı anda soğutur seri bağlıdır. Yüklü kullanımlardan sonra bilgisayar kapatılıp hemen sarsılırsa GPU lehim topları zarar görebilir. Çoğu toshiba da soğutma fanı bilgisayarın içine gömülmüştür. Fanı çıkarmak ve temizlemek için komple kasayı açmanız gerekli.

ACER ASPİRE : Çoğu modelinde BMW ye hacı murat motoru takmışlardır. İşlemciler ekran kartları üst seviye Anakartlar bunlara nazaran zayıftır. En zor tamir edebildiğim enteresan kartlardan birine sahiptir. Tek kanaldan işlemci ve GPU soğutma tertibatı vardır, İşlemci soğukken GPU sıcaksa bilgisayar bunu anlayamaz ve GPU hakkın rahmetine kavuşur.

APPLE : Genel olarak sağlam bir bilgisayardır. Son zamanlarda kaliteyi biraz düşürdüler, GPU ve İşlemcileri çok ısınmaz fakat güney köprüleri başa beladır. Yeni bir bilgisayara güney köprüsüne haricen soğutucu bakır kanal çekmek zorunda kaldık.

HP PAVİLİON serisi : Isı dedinizmi akla HP gelir. Odanızı tek başına ısıtabilir, Hatta ileri gidiyorum 1 tava 1 yağ 1 yumurta ve 1 call of duty ile hem eğlenebilir hemde karnınızı doyurabilirsiniz. İşlemciyi 95.5 üst seviye ısıya çıkarabilen tek bilgisayar diyebilirim. Buna bağlı güney ve kuzey köprüleride aşırı ısınır. Tek kanal soğutma sistemine sahiptir. Ufak bir modifikasyonla HP nizi soğutabilir ve cidden canavar haline getirebilirsiniz.

Casper Nirvana : Boşuna modeli nirvana yapmamışlar, bir sorunda inanın nirvanaya ulaşmayı dilersiniz. GPU ları dandiktir. Hatta öyle dandiktir ki Chip kenarına sabitleyici çerçeve bile koyulmamıştır. Yüklü kullanımdan sonra sarsarsanız GPU nun yerinden oynaması kuvvetle muhtemeldir. İşlemciler orta / iyi buna nazaran GPU ler pc yi frenleyecek kadar düşüktür.

Asus : Bu laptoplar ısı dağıtımında başarılıdır. Çift kanal soğutma tertibatı ile işlemci ve GPU ayrı kanallardan soğutulur. Bazı modellerinde Güney ve kuzey köprü chiplerinde soğutma vardır. Dayanıklıdırlar fakat bir okadar da hassas kullanılması gerekir. Ekran panelleri ve çerçevesi hassastır. Soğutma fanı hassastır fakat kolay temizlenebilir.

Grunding : Fason toplattırma sipariş üstüne yapılan bilgisayarlardır. İyi bakılırsa sorun yaratmaz sorun yaratırsada kanser eder. Alt / orta segment bir laptoptur bunlar Güney köprüleri fazla ısınır Klavyeler dandiktir.

Ibm Lenovo : Sağlam bilgisayarlardır, fakat estetikten biraz uzaktır iş / ofis bilgisayarıdır çoğu. Takdir edilecek kadar fazla ısınır, fakat soğutma tertibatları 3 kanallıdır. Kuzey güney köprüleri ayrı, işlemci ayrı ekran kartı ayrı kanallardan soğutulur. Bu sayede performansı kolay düşmez. Z serileri performans segmenti bilgisayarlarıdır. Bu bilgisayarlarda kronik sorun HDD dir, kolay bozulmaz fakat uzun vadede garip sesler yaparak sinirinizi bozar. Bu bilgisayarlara üzerindeki Hdd den farklı marka disk takılırsa sorun giderilir.