Şu an benim yüksek lisans yaptığım bölümde e-ticaret diye bir ders var ama içerik gerçek dünyadan çok uzak, üniversite iyi olmasına rağmen.(hacettepe) Eğer e-ticaretten bahsediliyorsa seo bu işin neredeyse tam da ortasında olmalı bence. seo'nun link kasmaktan ibaret olmadığını bilmeli insanlar, ya da ne olduğunu öğrenmeli. Sürekli güncellenmesi bir bölüm olarak açılması için dezavantaj değil avantajdır. Özellikle yüksek lisans bölümleri için idealdir. Hangi teknolojik ders içeriği güncellenmiyor ki? sadece google kapsamında da değerlendirmemek gerekir, bugün en büyük pay google'ın ama ileride başka bir firma da olabilir. Bir çok algoritma değişebilir güncellenebilir ama aslında doğal olanı değiştiremezler. Önemli olan doğal olduğu izlenimini verebilmektedir. Eğer bir gün doğal olanı algoritma banlarsa işte o zaman o arama motorunun bittiği andır.
Velhasıl, herşeyin dersi oluyor da doğruları uygulayarak bazılarına onbinlerce lira kazandırabilen seo'nun neden dersi olmasın? Ben Ankara'da veriyorum, memnun olmayan görmedim, yarın bir gün bir üniversitede başlarsa hocalığa da talibim.. İşi bilen arkadaşlar geri durmasın lütfen, ezberlediği on onbeş makale ile bütün akademik hayatını bitirebilen ne hocalar var ülkemizde. kendini geliştirme ve hergün yeni birşeyler öğrenme çabasında olan bizlerin çok üstünde insanlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?