Ben bir şeyi farkettim ya da zaten olan bir şeydi de ben yeni farkettim. Bazı arkadaşlar sosyal medya önemli/önemsiz demiş. Bende önemli olduğunu düşünenlerdenim. Tesadüfe inanmadan bizzat üstüne gittim birkaç konuda.
Örneğin bir yazımda şöyle bir istatistik var.
Şimdi bu yazı özgün değil ancak kitleye hitap eden, doyurucu, sesini duyuran ve sıcak ilgisini çeken bir konu. Dönemlik ya da anlık bir konuda değil. Ben bu yazıyı girdikten birkaç saat sonra durum yukarıda ki hale geldi. Şimdi sıralamada o kelime yüksek bir aranma hacmine sahip ve ilk sayfanın ilk sırasındayım.
Benden daha güçlü ve daha iyi alt yapıya sahip ne gazete ne de diğer siteler geçemiyor. Ayrıca şunu da denedim. O kategori altında girdiğim her yazı özgün ya da değil direk ilk sıraya yerleşiyor ve inmiyor.
Bahsettiğim içerik öyle müzik, sek s öğeleri içeren, çıplak kadınlar vs de değil. Belki %90'ınızın uzak olduğu bir konu.
Ben google'ın sosyal medyaya çok önem verdiğini düşünüyorum. Amma organik oluşmuş paylaşımlar amma elle yapılanlar.
Ekleme olarak sitede hiç bir seo çalışması(site içi hariç) link vb alım yok. Backlink alınmadı. Herşey organik.