Her güncelleme geliyor denilince SEO'ların yüreğine ağzına getiren Google, artık gelecekteki güncellemeler için resmi açıklama yapmayacak.
Özellikle son güncellemelerle (2012 yılı içerisinde) sürekli tepki çeken Google, artık köklü değişimler yerine aşamalı güncelleme yolunu benimsemişe benziyor.
Bir günde sıraları alt üst eden değişiklikler blackhat yöntemleri daha da agresifleştiriyordu. Bakalım Panda ile kaybettiği güveni, aşamalı Panda ile geri kazanabilecekler mi?
Sayın
@abirisebil, Paylaştığınız bilgi için teşekkürler. Bence google ın bu şekilde bir politika değişikliği yapmasının temel nedeni sizin de belirttiğiniz gibi, blackhat yöntemleri agresifleştirmesi ve güncelleme ardından Matt Cutts'ın çıkıp bu güncellemeden sitelerin 3% ü etkilendi gibi komik açıklamalar yapmak zorunda kalması. Ancak açıklama yapmayacak olması güncellemelerde yavaşlayacağı anlamına gelmiyor bence. Donanımı bulduğu anda elinde hazır tuttuğu algoritmaları hayata geçirmek için bir an bile beklemeyecektir. Maalesef blackhat yöntemler kullanılacaksa artık agresifin de ötesinde olmak gerektiği bir gerçek. Ancak googl ın penguen güncellemesinde 2007 de patentini aldığı bazı algoritmaları kullanmaya başlaması, yani o algoritmaları çalıştıracak serverların ancak 2012 de piyasaya sürülmesi, google ın donanım teknolojisinden en az 5 yıl ilerde olduğunun bir ispatı gibi, blackhat konusunda fazla umutlu olmamak gerektiğini açıkça göstermekte. Bu nedenlerle semantic web konusu oldukça önem kazanıyor. Uygun bir zamanda Döküman doğrusallaştırma, kök bulma, ağırlık verme, Cosinus Benzerliği konularında bir konu açarak, her biri bir bilim olan bu başlıklar üzerinde tartışma başlatmayı planlıyorum. Sizin de semantic konusunda başlatacağınız değerli konuları merakla beklemekteyim.
Saygılarımla.