Bebga'da RSS bilgilerinizi nasıl çekebileceğinizi anlatmışlar, paylaşmak istedim...
Google Reader Kapanmadan Önce RSS Beslemelerinizi Export Edin
Google Readera 1 Haziranda Son Veriliyor! Google Readerın kapatılacağı şoku yaşanırken artık içindeki bilgilerin nasıl kurtarılacağını düşünmenin vakti geldi sanırım. Google Reader hizmeti karanlıklara bürünmeden RSS Feedlerinizi oradan kurtarsanız iyi edersiniz.
Bu işlemi yapmak oldukça kolay. Google Reader hizmetinin bizlere son iyiliği RSS Feedlerimizi kolaylıkla XML dosyası halinde export (dışarı aktarma) etmesi olacak sanırım. Export etme işlemi için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.
- Readerın ayarlar(settings) bölümüne gidin.
- İçeri/Dışarı aktar (import/export) kısmını bulun ve export edin.
- Zipli dosyanın bilgisayarınıza inmesini bekleyin.
- Download işleminin sonucunda ziplenmiş bir dosya elde edeceksiniz. İçinde .xml uzantılı bir dosya bulunuyor olacak.
- Xml dosyasını arşivden çıkartın ve yeni seçtiğiniz RSS okuyucu programına yükleyin. (RSS programlarının hemen hepsinde .xml dosyası import etme özelliği vardır)
Şunları unutmadan belirtelim ki RSSleriniz için belirlediğiniz etiketler ve diğer özellikler aynen aktarılmayacaktır. Sadece RSS beslemeleriniz yeni Readerınıza eklenecektir. Ne diyelim, Google şirketi Google Readerı kapatarak çok kişinin ahını aldı. Bu sorun umarız ki diğer ürünlerine yansımaz. Sonuç olarak her hizmette RSSlerimizi kurtardığımız gibi bilgilerimizi kurtaramayabiliriz.
Alıntı: http://www.bebga.com/google-reader-k...i-export-edin/
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:10:05 -->-> Daha önceki mesaj 11:08:37 --
Bende kendimce bir araştırma yaptım, 1 Haziran olarak duyurulmuş...
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:11:07 -->-> Daha önceki mesaj 11:10:05 --
Katılıyorum aynen, ben kullanmasamda Google Reader'ı uzun yıllardır kullanan arkadaşlarım var, hepsi sövüyo şu an