Merhaba,
Burada gördüğüm kadarıyla altyapınızı kuran firma yetersiz ve tecrübesiz. "CLass16" söylediği gibi bir HotSpot ve Hesap tanımlamalı giriş sistemi olmaksızın bu tarz ağlar, yol geçen hanına döner. Ne hız düzgün, adil paylaşılabilir nede güvenlik korunur.
Geçen seneye kadar 2000 Kişinin üyelik aldığı, anlık 300 kişinin Online olup nete girdiği, bir üniversite/yurt ağının teknik bakımı ve yönetimini üstlenmiştim. Kullandığımız alt yapıda 4 VDSL, 2 ADSL, 54 Acces Point, 9 Switch, 1 Mikrotik Server, 1 Radius Account Server vardı. Buna rağmen Acces Point ve Hat yetersizliğine bağlı sorunlar oluyordu. Sizin sistem çok amatörce kurulmuş.
En basitinden, AccesPointlerin ara yüzü erişimi Wi-Fi den kapatılır ve hepsi Repeater moda alınır, internet dağıtımını artık neyden yapıyorsanız o cihzda ana dağıtıcı lolarak ayarlanır yada ucuz ama güvenli olsun biraz derseniz, "ZYXEL Zywall USG 300" gibi bir dağıtıcı alıp onun üzerinde hem load balance hemde internet dapıtımı yaptırırsınız.
hocam bizim yurda da bi el atsanız maliyeti ne olur ? her koridorda acces point var, yurt sahibi de ne yapacağını şaşırdı bana çözüm getirin uygulayayım diyor, biri var işte yurda geldiğinde mahvediyor neti, 150 kişi falan var neti kullanan, ne önerirsiniz bize ? ben pek anlamıyorum, üst düzey bilgisi olmayan bi insanın anlayacağı şekilde bi anlatabilir misiniz ne yapılması gerektiğini ve ne yapılacağını vs. ? bu işe el atsanız ne kadara mal olur ? ama tamamen sorunsuz olacak şekilde, kimse modemlere girip şifrelerini değiştiremeyecek şekilde vs.