merhaba sevgili r10 masterleri ;
ßir çoğumuzun korkusudur hack yemek fakat elimizden hiçbirşey gelmiyor ne yazık ki. Hepimiz biliyoruz duyduk SSL korumasını bile aşan hackerleri buda demek oluyorki artık hiçbir güvenliğimiz yok eğer karşınızdaki gerçekten egoist bilgili bir lamer ise sizi aşalamak için düşürmek için elinden geleni yapacaktır .oda yetmez gibi bununla sağda solda övünücektir.

Gelelim asıl konumaza hack yedikden sonra yapmamız gereken 4 madde

1. ftp klasörü komple siliniz. ve yedeklerinizi yükleyin.

2. Sıra geldi FTP bilgilerini değiştirmek. çünkü FTP bilgilerimiz alındıysa alınan bilgileri deaktif etmemiz gerekmektedi.

3. Bu kadarı yeter mi tabi ki hayır. hackerimiz config dosyamızı çekmiş ve database bağlantı bilgilerimizi eline geçirmiş olabilir ki bazı configlerde FTP bilgileride yer alır Bunun için hemen database bağlantı bilgilerimize de değiştiriyoruz ve config dosyamızı düzenliyoruz.

4.diğer önlemimizde tabloları inceleyeceğiz. Bu yöntemimizde tablolara base kodlaması ile gizlenmiş olan bir meta veya yabancı bir kod var mı diye bakmalıyız. Tabloalara meta veya başka bir kod gömmüş mü ona bakmalıyız. Eğer meta koyulmuşsa tablomuzun o verisini gözüktüğü yere girince meta da verilmiş olan yere yönlendirmeye maruz kalırız. Bu durum hakkında fazla bir bilginiz yoksa o iş için bir uzman tutmanızı tavsiye ediyorum.

not: eğerki eklemedim benim bilmediğim sizin bildiğiniz bişey var ise konu altında ekliyebilirsiniz. paylaşmak güzeldir...

saygılarımla ;

Bir sonraki yazım ile görüşmek dileği ile...