Denizli_5M adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2012 Ekim ayında bahsettiğim şekilde kendi şirketimi kurdum. Üniversitede öğrenciyim, bursum kesilmedi.

Bağkur hiç ödemedim herhangi bir işlem yapmadım, problem olmuyor ancak şuanda bağkur borçlusu görünüyorum, yani sağlık güvencem yok. Sağlık güvencen varsa (okuldan, babandan vs.) iptal oluyor.

Ticaret odası kaydı yaptırmadım, yaptırmak şart değil.

Muhasebecim tanıdık olduğu için muhasebeciye kurulum için para vermedim. Onun dışında 350 lira masrafım oldu.

Kimse evime gelip denetim yapmadı.

Her ay kestiğim faturalar hariç 23 lira vergim ve muhasebeci param var. Muhasebeciler pazarlıkla dosyalarınızı tutmak için rakamı 60-70 liraya kadar düşürüyorlar. İlk gittiğinizde tahminen düz hesap 100 lira falan isterler ama pazarlık yapın, birkaç yer ile görüşün.

Not: Şirket açılışı vermeden önce bir muhasebeci ile görüşmüştüm, onlar bana yanlış bilgi verdiler. Açıkcası Türkiye'de kimse işini doğru düzgün yapmıyor, bir çok muhasebeci gelişmeleri takip etmiyor, yanlış yönlendirmeler yapabiliyor. Ben kendi tecrübelerimi yazdım, bu işin en kesin yolu vergi dairesine gidip oradan bilgi almaktır.
Hocam öncelikle teşekkürler bilgiler için. 350 TL masrafım oldu dediniz ya onda hangi ücretler var açabilir misiniz rica etsem?