Basit veya şahış şirket kurabilirsiniz.
Fiş kesmeyeceğiniz için basit usül kurup internet üzerinden satış yapmanız mantıklı fakat keseceğiniz faturalara +kdv işleyemeyeceğiniz için bu alan tarafından sorun olacak ve sizin tercih edilmeniz düşecektir.
Basit usül kurulum ortalama 100TL'dir.
Şahıs şirket kurmak: şahış şirket ltd. şirkete oranla daha kolay kurulur ve adı üstünde şahıs yani 1 kişinin kurabileceği şirket türüdür. Kestiğiniz tüm faturalarda +kdv olarak yansıtılır fakat yapacağınız iş hacmine oranla şahıs şirkette KDV oranı %35 kadar çıkmaktadır.
Şahış şirket kurulumu ort. 400TL'dir.
Her ikisinde de bağkur olmak zorunludur. Ayrıca okuldan burs alıyorsanız bursunuz kesilmez.
Evin kira kontratı sizin üzerinize ise bir odasını kiralayamazsınız çünkü zaten orayı siz kiralamış görünüyorsunuz. Şahış şirketi kurarsanız 350TL'nin ayriyetten %20'sini aylık stopaj olarak ödersiniz.
Hocam 400 TL nasıl oluyor orda takıldım ben? Ticaret odasına kayıt yaptırmamıza gerek olmaz mı? Ve ben mali müşavire gittiğimde 250 TL açılış ücretini kendisinin aldığını söyledi. O işlemleri ben yapabilir miyim yani bir yerlere gidip gelinecekse?