Arkadaşlar son 1 senedir google nasıl reklamlara tıklatırım nasıl milleti dolandırırım ın peşinde. Bir güncelleme yaptı siteler çöktü ama biz Türkler hemen çaresine baktık. Kelime domain aldık. Sonra bir güncelleme daha tüm kelime domainlerde şehit olunca, hemen gene çaresini bulduk. Sonra emd yamasını çıkardılar, ee bizde geri kalmadık tekrardan hemen çaresini bulduk. Şimdi ise çaresini bulamayacağımız bir güncelleme yaptı, bu sefer kesinlikle çaresi bulunamayacağına eminim çünkü aramalarda dikkatimi çeken, aranan kelime ile alakasız ama site içinde olan, bir kelimeli olan berbat siteleri google ın ilk sayfaya getirmesi olmuştur.
Seo nedir biliyormusunuz bilmiyorum ama buradaki çoğu kişi bilmiyor. seo arama motoru optimizasyonu açılım olarak bilinsede asıl anlamı ben bu işi yapıyorum denilmesidir. yani millet ne ile uğraşıyorsa o iş ile alakalı olarak yapılan çalışmalar ile siteyi yukarılara taşımasıdır.
Ama biz ne kadar bu işi yapıyoruz, sitemiz kurumsaldır, bende bu işin içindeyim desek te, google da sen o işi yapıyorsan bende seni dürtmesini biliyorum diyor. google ın 2 şekil dürtme tekniği var. ya bana reklam vererek doma.. ırsın diyor, yada seni ilk sayfaya kesinlikle sokmam diyor.
Halen yorumları okuyorumda özgün yazı, doğal backlink, sosyal siteler gibi saçmalıkları herkes yazmaya devam ediyor. ama görmüyorlarmı yoksa bilmişlik taslıyorlar anlamadım gitti, kopya siteler ve çöp siteler halen ilk sayfalarda.
google temiz site anlayışı diye bir uydurma ile herkesi kandırıyor. öyle bir düşünceleri yok. temiz cep anlayışı var. ceplerimizi ve hesaplarımızı boşaltıp temizlemenin peşinde.
Arkadaşlar mantıklı olalım. biz bir işi yapıyorsak o iş ile alakalı domain alırız. hadi ondanda vazgeçtik o iş ile alakalı olarak 300 lira verip com.tr sini lırız. eğer google bunları sıralamaya fazla sokmuyorsa ben bunda art niyet ararım. Artık dolandırılmayalım. başka alternatif bakalım şu an görünürde sadece yandex var. ama kim ne der bilmiyorumda alternatif çözün kötüde olsa dürtülmekten sıkıntıya girmekten dolandırılmaktan çok daha iyidir.
bence artık google a dolandırılmayalım.
aklıma gelmişken bir kaç rastgele arama yaptım. sonuçlar öyle tuhafki adamın bir tanesi bir yere ilan bırakmış ilk sayfada geziyor. diğeri forum sitesinde tartışma, bir diğer sonuç ise ucuz xxxxx fiyatları yazdım bana ucuz yyyy fiyatlarını verdi, ama gerçek siteler ortalıkta yok.