Aklıma geldi hocam esnaf fikri fakat esnaf veya fiş kesen bir tanıdığım yok fakat bu işi internette yapan kişiler var mı mesala kdv + komisyonunu alıp ürün göndereceğim kişilere elektronik fatura sağlıyacak bir arkadaş ?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:51:53 -->-> Daha önceki mesaj 03:44:37 --
Zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim gece gece vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.
Hocam şimdi benim öğrenci evi var Isparta'da ama memleketim Giresun'da babamın üstüne kayıtlı ofis var onunda şirketi var fakat mühendislik üstüne olduğundan satacağım her hangi bir üründe fatura kesme yetkisinin olmadığını söyledi.
Vaktinizi çalışıyorum kusuruma bakmayın hocam ama aklıma takılan en önemli sorular şunlar
Acaba aynı adrese birden fazla şirket kurulabilir mi ?
Öğrenci evine şirket kurulabilir mi ?
Öğrenci olduğum için ssk primi yatımıyorum ssk primi veya geri ödeyeceğim devlet kredim iptal olur mu ?
Mesala bir ay ürün satamadım ne kadar fakat her ay yüksek bir miktar mı ödemem lazım veya sattığım ürün başı mı bir ücret ödemem gerekmekte ?
Cevaplar:
Üsküdar'daki halk tuvaletinin üzerinde 5 dernek 2 tane de şirket kurulu olduğunu ortaya çıkarmışlardı

Öğrenci evi diye ayırmıyor maalesef bakanlar, direk ev işte.
Ev 132 numara ise ev sahibi ile görüşüp kuraiblirsin bi odanı şirket gösterirsin.
132/A dersin.
SSK primi yatırdığında -bildiğime göre otomatikmen burs iptal oluyor-
Ürün satmadıysan neden KDV ödeyesin değerli hocam. O zaman esnaf ölürdü. Sadece muhasebe ve normal belediye vs vergisi gelir. O da zaten belli başlı küçük miktarlar genellikle.
Özel mesaj gönderiyorum.