Vala bende vk.com için baya bir uğraştım flash konusunda sıkıntı yok asıl işlem vk.com sitesindeki vtag numasını tam çekebilmek. Php ile çok denedim fakat php ile çekilince farklı vtag veriyor vk.comdan açılınca asıl doğru olan vtag kodunu veriyor. Burda flashcıların yapabileceği pek bi şey yok önemli olan Php coderların tam linki alabilmeleri bence.
Murat abi hoş geldin bu arada
hoşbulduk. phpsiz bir çalışma dagıtımı yakın zamanda bir iki haftaya yapacagım. normal flashcıların belki yapacagı bişey yok diye düzeltebiliriz dedigini. php ile olmaz ip bazlı üretiliyor.
Merhabalar
vk.com/crossdomain.xml
yukarıdaki linkte Vk.com actionscript ile girişleri tamamen engelliyor. bu site için action script ile yapılacak herhangi bir müdahale söz konusu değil.
php ile bakalım olaya. eğer ki php ile girerseniz de
kaynak kodda mp4 parse ediliyor ancak ip koruması var. her ipye farklı link basıyorlar bu yüzden bu da mümkün değil.
hem actionscript hem de php yi bi arada kullanma fikri ise ilk verdiğim crossdomain.xml yüzünden tamamen ortadan kalkıyor.
vk.com facebook gibi webmasterler için api sistemi yapmış. biraz biraz araştırdım üyelik aldım uygulama yaptım ama adamların apisinden herhangi birşekilde fayda yok ne yazıkki.
proxy ile oynatma vs olayları mümkündür ancak çok sağlıklı olmaz. kaç tane proxy sitesinden faydalanabilirsiniz ki ? ayrıca artık bir çok büyük sunuculara sahip proxy siteleri belli bir mbden sonrası için videolara izin vermiyorlar
bu iş yaş. yapan çıkarsa da güzel bir bakış açısı vardır. helal olsun derim.
herkese iyi çalısmalar.
EDİT :
Sanırım fazla büyük konuştum 15 dklık bi çalısma sonunda bi olay buldum gibi. eğer yapabilirsem bilgi veririm.
iyi çalısmalar
serverside dillerin vk için pek yapacagı şey yok
ip bazlı üretiliyor linkler. proxy satmayı denediler tutmadı ya patladı ya server masrafı 40 50 liralık proxy ücretine denk gelmedi.
server side olrk ip emulesi olur mu bilmem olsa cıkardı , vk yı geçtim dünyadaki tüm siteler için olurdu zaten youtube da dahil olmak üzere.
clientside ise cross ile kapalı dediginiz gibi. ek olarak browser kontrolü de yapıyor vk .
ama ben yakında bir çözüm cıkaracgm