CNC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
abi eyvallah ben ona bişey demem. benim takıldığım nokta şu. hani domainin değerini alıcısı belirlerdi.? "250bin dolar, alırsan, işine gelirse" hani bunda arz talep dengesi? tamam maliyeti sorgulamayalım karşıdaki kişinin de elini vicdanına koyarak rakam istenmiyor abi. misal bu forumda da çok kaliteli alan adları var. ve bazı kişiler isim zikretmeyim en kaliteli domainine biçtikleri fiyat ile bu sektörü elinde bulunduran kişilerin istedikleri fiyat uçuk.. altin.com bende olsa 30.000 isterim 20 ye satılır misal. forumdaki domainci abilerden birinde olsa atıyorum 40 ister 30 a satılır. ama bu kişiler direkt 200bin istiyor abi. alırsanız keyfiniz bilir havası var. ee biz de diyoruz ki almıyoruz altinsepeti.com u alıp projelendiriyoruz diyoruz. ondan sonra vay efendim jenerik şu jenerik bu. biliyoruz jenerik jenerik de, jenerik de bi yere kadar. alıcı 20 verir, satıcı 200 ister, atıyorum 100 de buluşulur. ama öyle bir durum söz konusu değil. jenerik, eyvallah jenerik ama vicdan ile cüzdan karıştırılmasın.
Kesinlike katılıyorum, kısaca: Gelen teklif bazen gelen son teklif olabilir.

Girişimcien iyi şekilde piyasaya girmek ister, gerekirse en iyi alan adını almak ister ama bütçe konusunda alan adı ile sorun yaşasada o girşimci kafayı takmışsa piyasaya girmeye iğlla ki bir alan adı bulup girecek.

Türkiye şartlarında ve konu başlığın da yazıldığı gibi "Neden büyük firmalar bir domaine iyi para vermiyor ? " yazılmış, sorulmuş ama komik tarafıda şu cevabı soruda saklı

Cevap: Firma zaten büyük

Burda yatırım yapmak isteyenler özellikle büyümek isteyenler, daha çok müşteriye nasıl ulaşabilir ? SEO, SEM, Mailling,Adwords vs vs her kanalı denerler , denemek isterler bunların içinde alan adı seçimide vardır.

O yüzden ben şahsen elimdeki alan adlarını kim talep eder ve ne kadar verebilir diye empati kuruyorum ona göre fiyat biçiyorum. Gönül ister 100k yazayım , yazarım da ve yazdığım ile kalır

İşte burada 2 tip alan adı yatırımcısı pörtföyü çıkıyor:

1.si Düşük veya ortalama kar marjı ile Al-Sat yapan,
2.si Koleksiyoner tarzı, fiyatı şu kadar işine gelirse diyen ve daha düşük satış daha çok kar oranı.

ki her durumda olan kişilere saygı duymak lazım, kendi kararları ve kandi alan adları. Nasıl karar verecekleri, kaça satacaklarını kendileri karar verecek en doğal hakları olarak.